REKLAM

Almanya'da insan kaçakçılığından aranan Yalçın Akkurt Haskovo Mahkemesi'nce tutuklandı

47 yaşındaki Yalçın Akkurt iadesine kadar tutuklu kalacak


Haskovo Bölge Mahkemesi, Almanya'da yasa dışı 20 kaçak göçmeni bir kamyonla sınırdan geçirmek suçundan aranan 47 yaşındaki Türk vatandaşı Yalçın Akkurt'un iadesine kadar tutuklu kalmasını hükmetti 



Yalçın Akkurt, 18 Temmuz'da Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında, pasaport kontrolünden geçerken  Avrupa Tutuklama Emri gereğince aranan kişi olduğu ortaya çıktı. Arama emri Almanya'nın Weiden Bölge Mahkemesi tarafından çıkartıldı. 


Alman makamlarına göre, 47 yaşındaki zanlı Yalçın Akkurt 26 ve 27 Ekim 2022'de yasa dışı 20 kaçak göçmeni zor şartlar altında ve hayati tehlikesi bulunduran bir kamyonda sıkışarak ülkeye soktu. Suçlu görülmesi takdirde Alman Ceza Kanunu'na göre 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.


Mahkeme, Almanya'dan sunulan tüm gerekli belgeleri karşıladığını, sanık tarafından işlenen suçun iki kez cezalandırılacağını ve Bulgaristan Cumhuriyeti Ceza Kanunu uyarınca da bir suç olduğunu kabul etti. Mahkeme zanlının kaçma tehlikesi şüphesiyle ve  Bulgaristan vatandaşı olmaması, bunun yanında Bulgaristan Cumhuriyeti ile fiziksel, ekonomik, maddi ve sosyal bağlarının bulunmaması nedeniyle kaçma olasılığını göz önünde bulundurarak, Almanya'ya fiilen iade edilmesini engellenmemesi adına tutuklanmasını hükmetti. 


Yalçın Akkurt, yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı Filibe Temyiz Mahkemesi nezdinde 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Kabul görülmesi durumunda duruşma 27 Temmuz'da görülecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓