REKLAM

Ulusal Meclis, eski zırhlı araçların Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi


Ulusal Meclis, 80'li yıllarda emniyetin kullandığı eski Rus yapımı 100 adet zırhlı aracın Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi.


240 milletvekilliden 148'i karara destek verirken, 53 vekil karşı çıktı. Aleyhe oy kullanan Rusya yanlısı Sosyalist ve Yeniden Doğuş partileri eski zırhlı araçların çalışır durumda olduklarını ve ihtiyaç olduğunu savundu.


Kararda, ayrıca teçhizat ve yedek parçaların gönderilmesi içeriyor.

Meclis gündemine getirenler iktidardaki koalisyon partilerin temsilcileri Boyko Borisov, İvaylo Mirçev, Delyan Peevski, Desilava Atanasova, Atanas Atanasov, Hristo Gacev, Kiril Petkov ve Mustafa Karadayı.


Gerekçeli karara göre, son 25 yılda söz konusu ekipmanların bakımı ve onarımı bütçeden önemli mali yük getirdiği belirtiliyor. Ayrıca bu eski zırhlı taşıyıcıların Jandarma Teşkilatında uygulanması oldukça zor.  Bundan dolayı bu teçhizatın büyük bir kısmı İçişleri Bakanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılamadığından ''kullanım dışı'' ilan edildikleri vurgulandı.


İvaylo Mirçev: Ukrayna şu ana kadar bizden 5 milyar leva değerinde silah satın aldı



Demokratik Bulgaristan oluşumundan milletvekili İvaylo Mirçev, kararın görüşüldüğü sırada, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, Ukrayna'ya gönderilmesi teklif edilen zırhlı araçların Bulgar ordusundan değil, İçişleri Bakanlığı'nın depolarından olduğunu söyledi. Mirçev,

''Birkaç sözü edilen efsaneyi ortadan kaldırmak istiyorum. Birincisi, Ukrayna'ya zırhlı araçlar sağlarsak ordunun savunma kabiliyetini azaltmış oluruz. Bu doğru değil, çünkü bu teknik araçların orduyla hiç alakası yok. Bunlar İçişleri Bakanlığı'nca kullanılıyordu'' dedi.


Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlar hakkında da bilgi veren Mirçev,

''Diğer mit de Ukrayna'ya yaptığımız yardım bize pahalıya mal oluyor. Şimdiye kadar Ukrayna'ya bir kez yardımda bulunduk ve bu yardım 20 milyon leva değerindeydi. Ukrayna şu ana kadar bizden 5 milyar leva değerinde silah satın aldı, bizler ise sadece 20 milyon leva değerinde yardımda bulunduk'' açıklamasında bulundu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓