REKLAM

Kırcaali'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Fotinovo köyünden gelen çocuklar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yazılan şiirleri okudular 📷 haberbg.net

Kırcaali Ömer Lütfi Kultür Derneği'nde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında 15 Temmuz şehitleri anıldı.


Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bulgaristan marşı ile başlayan program sonunda şehitlerin anısına dua okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, ''Kırcaali'de Türkiye Ayı'' etkinliklerine dahil edildi.


 Anma Programına T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü Yıldız Teknik Üniversitesi'den Prof. Dr. Cemal Zehir , Kırcaali Müftüsü Basri Eminefendi, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, HÖH Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad, Stambolovo Belediye Başkanı Adnan Yıldız, HÖH Haskovo İl Temsilcisi Mehmet Ataman, Kırcaali bölgesindeki Belediye Başkanları ve yardımcıları katıldı. 



T. C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü yaptığı konuşmada, Türk milletinin sokağa dökülüp darbeye karşı direnerek, tarihi bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi. 

"15 Temmuz Türk demokrasisi ve devleti için bir güç ve sebat sınavıdır. Bu sınavı geçtiğimiz için gurur duymaktayız. Türkiye Yüzyılının kahramanlarının yüce anılarını önünde saygıyla eğilmekteyiz" dedi


 Geçen yıllar içerisinde Türk devletinin en önemli önceliklerinden birisi yurt içinde ve yurt dışında FETÖ ile mücadele edildiğini aktaran Küngerü, terör örgütünün yurt dışındaki yapılanmasına yapılan mücadele kararlılıkla devam ettiğini bir çok ülkede terör örgütü olarak ilan edildiklerini belirtti. 

🔺Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü 

"Bulgaristan 15 Temmuz hain darbesinde demokrasinin ve Türk halkının meşru idaresinin yanında durduğunu ortaya koymuştur. Bulgaristan'da rahat hareket alanı bulamamış bu yapının tamamıyla ortadan kaldırılması için Bulgaristan makamlarıyla diyaloğumuz sürdürülecektir" diye ekledi


Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz de Türkiye'nin 15 Temmuz'da demokrasi mücadelesi dersi verdiğini, Türk halkının da canla başla bu mücadelesine destek verdiğini söyledi.


 7 yıl önce FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Kırcaali Yeni camiinde Mevlid-i Şerif okundu. 



KIRCAALİ'DE TÜRKİYE GÜNLERİ


Kırcaali'de bir  Temmuz ayı boyunca Türkiye günleri adı altında etkinlikler düzenlenecek. Kırcaali ile Türkiye'de 8 kardeş belediye ile birlikte ortak programlar tertip edilecek. Sofya Büyükelçiliği ve Filibe Başkonsolosluğu himayesinde ayrı programlar yapılacak. Bursa ve Trakya Bölgesinden iş dünyası Kırcaali'de yatırım fırsatlarını ele alacak.  Edirne Trakya Üniversitesi Kırcaali'de konser verecek. Bursa Osmangazi Belediyesi ise Aşure dağıtacak. 

Sofya Büyükelçiliği himayesinde Türk filmleri günleri düzenlenecek. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓