REKLAM

Muhalif partiler meclisteki komisyonların yönetiminde yer almayacak

🔺Vızrajdane partisi lideri Kostadinov, ülkedeki parlamenter sistemde muhalif partilerin komisyon yönetiminde yer almaması şu ana kadar görülmemiş bir durum olduğunu dile getirdi  

Eski Başbakan ve GERB lideri Boyko Borisov mecliste Dışişleri Komisyonu başkanı seçildi.  Yapılan oylamada 161 ''Evet'',  1 ''Hayır'' oyu da bağımsız milletvekili Radostin Vasilev'den geldi.


  •  Muhalif partiler  BSP, İTN ve Vızrajdane komisyon yönetiminde aday göstermeyeceklerini belirterek oylamaya katılmadı. 


Dışişleri Komisyonu'nda yer alacak 3 başkan yardımcısı arasında Ekaterina Zaharieva (GERB-SDS), Daniel Lorer (PP-DB) ve Filiz Hüsmenova (HÖH) bulunuyor.


Eski Başbakan ve Değişime Devam Eşbaşkanı Kiril Petkov ise Avrupa Birliği Konuları Komisyonu Başkanlığı'na  geçti. Başkan Yardımcıları Denitsa Simeonova (GERB-SDS) ve Tzvetan Ençev (HÖH) seçildi. Karar 155 lehte oyla seçildi. 


İçişleri ve Kamu Güvenliği Komisyon Başkanı GERB-SDS'nin Parlamento Grubu Başkanı  Desislava Atanasova seçildi. Komisyonun Başkan yardımcıları Manoil Manev (GERB-SDS), Lüdmila İlieva (PP-DB) ve Ahmed Ahmedov (HÖH) oldu. 


HÖH’ten Yordan Tsonev Bütçe ve Maliye Komisyonu Başkanı seçilirken, Hamid Hamid Ekonomi Politikaları ve İnovasyon Komisyonu Başkanı oldu. Nebiye Kabak da Çocuk, Aile, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak oylandı. Yine HÖH’ten Stanislav Anastasov Çevre ve Sular Komisyonu Başkanlığına seçildi. Ulaşım ve Haberleşme Komisyonu Başkanı Halil Latifov oldu. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓