REKLAM

Parlamento yıl ortasında bu yılın bütçesini kabul etti



Parlamento yıl ortasında bu yılın devlet bütçesini ilk okumada kabul etti.


156 milletvekili bütçeye destek verirken, 71'i karşı çıktı, bir vekil de çekimser kaldı.


GERB-SDS, Demokratik Bulgaristan - Değişme Devam İttifakı ve HÖH partisi destek verirken, Bulgar Sosyalist Partisi ve Yeniden Doğuş karşı çıktı. 


İlk oylamada kabul edilen 2023 bütçesi, hükümetin ana önceliklerinden biri olup ayrıca Maastricht kriterleri dahilinde geliştirildi. Bu da 2023 bütçesinin GSYİH'nın yüzde 3'e varan açıkla düzenli bir bütçeyi yerine getirmeyi amaçlıyor. Böylece vergileri artırmadan ve sosyal ödemeleri kesmeden uygulamaya koyulacak. 


Maliye Bakanlığı'nın makroekonomik tahmini, 2023 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın %1,8 büyüyerek 184,5 milyar levaya ulaşmasını öngörüyor. Beklentiler, 2023 sonunda enflasyonun %5,6'ya gerilemesi ve gıda ile enerji malları fiyatlarındaki düşüş nedeniyle  enflasyonun yıllık ortalama oranın %8,7 olması yönünde. 


ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK 


Asgari ücret geçen yılki gibi 780 levada kalıyor. 2022 yılında zam yapılmayan sektörlerde yüzde 10, yerel seçimler yaklaşırken de belediye idaresindeki personellere ise yüzde 15 oranında   zam yapılması öngörülüyor.


Maliye Bakanı Asen Vasilev, uluslararası piyasaların sakinleşmesiyle birlikte gazda vergi oranı yüzde 20'lere tekrar geri döneceğini, diğer alanlarda tüm vergi oranlarının korunduğunu vurguladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓