REKLAM

Damadını Bulgar sınırından Almanya'ya kaçak geçirmeye çalışan Türk TIR şoförü tutuklandı

Türk TIR, Bayram Şerbet tutuklandı, insan kaçakçılığı,
Türk TIR şoförü Bayram Şerbet kefaletle serbest kalmasını talep etti ancak mahkeme iki ayrı suçu birden işlediği gerekçesiyle tutukladı 

 Haskovo Bölge Mahkemesi, iki yurttaşını kaçak olarak sınırdan geçirmek ve bir polis memuruna rüşvet vermeye teşebbüs etmekle suçlanan 55 yaşındaki Türk vatandaşı Bayram Şerbet'i tutukladı.


15 Ağustos'ta TIR'la Türkiye'den Almanya'ya giderken Kaptan Andreevo sınırındaki kontrol noktasına geldi. Damadı ve başka bir uzak akrabası, TIR'ın sürücü kabinindeki bir yatakta bulundu. Bayram Şerbet ücretsiz olarak yakınlarını götürmek istediğini söyledi. İki kişinin yasal geçişleri için gerekli belgeleri olmadığı belirtildi. 


Türk TIR şoförü Bayram Şerbet, bir sınır polisine 205 avro rüşvet vererek sınırdan geçmesine ve yoluna devam etmesine izin vermesini istedi.


Savcılık şahsın kalıcı olarak tutuklanmasını talep etti. Sanık ise suçunu kabul ederek, vicdan azabı çektiğini , dolayısıyla cezasının hafifletilmesini ve kefaletle serbest kalmasını istedi.


Mahkeme ise sanığın iki ayrı suçu birden işlediğini, başka bir suç işleyebileceği veya kaçma şüphesi taşıdığı gerekçesiyle tutuklanmasını hükmetti. Türk vatandaşın 2016 yılında Bulgaristan’a kaçak giriş yaptığından Svilengrad Mahkemesi'nce şartlı olarak tahliye edildiği öğrenildi.


Türk vatandaşı Bayram Şerbet'in, yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı Filibe Temyiz Mahkemesi nezdinde itiraz hakkı bulunuyor.


Yasadışı insan kaçakçılığı suçundan suçlu bulunursa eğer 3 yıldan 10 yıla kadar hapis, 10 bin ila 30 bin leva arası para cezası, ayrıca mülküne el konulması olabilir. İkinci suçtan rüşvet için ise 10 yıla kadar hapis ve 15 bin levaya kadar para cezası ile karşı karşıya. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓