REKLAM

Türkiye-Bulgaristan sınırında yangın, havadan ve karadan müdahale ediliyor

Yangına 1 helikopter havadan, Edirne Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri de karadan müdahale etti 📷 DHA

Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan ormanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.


Edirne'de merkeze bağlı Suakacağı köyü yakınlarında Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. 


Alevler kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına 1 helikopter havadan, Edirne Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri de karadan müdahale etti. 


Yangının Bulgaristan tarafından sıçramasıyla oradan da 6 kişiden oluşan itfaiye ekibi müdahale etmeye başladı. Ekiplerin söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Bulgaristan tarafında yangın Topolovgrad ve Svilengrad şehirlerine bağlı Matoçina, Prisalets, Vırnak ve Filipovo köyleri civarlarında yayıldı. 


Bulgaristan tarafındaki yangın saat 17.00 sularında kontrol altına alındı.


Haskovo Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü'nden Hristo Panteleev, şu anda çevredeki yerleşim yerleri için bir tehlike olmadığını, yangının Bulgaristan tarafında geniş alana yayılmadığını belirtti. 



3 SAATLİK ÇALIŞMA SONRASI SÖNDÜRÜLDÜ 

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarında 2 dozer ve bir helikopter de görev aldı.Yangın ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonrası söndürüldü. 

Kaynak: DHA, haberbg.net, AA 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓