REKLAM

Osmangazi Belediyesi'nden Kırcaali halkına Aşure ikramı 📷

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Aşure dağıttı FOTOĞRAFLAR :haberbg.net 

Bursa Osmangazi Belediyesi geleneksel hale getirdiği ve kardeş Kırcaali Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği ikram töreninde 3 bin kişiye Aşure dağıtıldı.



Osmangazi Belediyesi’nin Kırcaali pazarında bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği geleneksel Aşure dağıtımı etkinliği, kentte yaşayan Müslümanların yanı sıra Hristiyan halk da büyük ilgi gösterdi.  


Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kırcaali Belediyesi'nin bu yıl 17’incisini düzenlediği aşure dağıtımına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü'nün yanı sıra Belediye Başkanı Hasan Azis, Bölge Müftüsü Basri Eminefendi , bölge milletvekilleri ve Hıristiyanlar Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena katıldı.






Aşure dağıtımı öncesi burada konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,

'' Bu yıl on yedinci Aşureyi sizlerle birlikte Kırcaali'de paylaşıyoruz, şifalar olsun diyorum. Aşurenin ortaya çıkış sebebi yokluklar, sıkıntılar, zorluklar ve o yokluklar içeresinde farklı ürünlerin bir araya gelerek tüm insanlık için güzel bir yemeğin ortaya çıkmasıdır. Bizler de, bir tarafta Türkiye, bir tarafta Bulgaristan, bir tarafta Bursa, bir tarafta Kırcaali, bir tarafta Bulgarlar, bir tarafta Türkler, bir tarafta Hristiyanlar, bir tarafta Müslümanlar. İşte bir araya geldik ve Kırcaali tüm dünyaya örnek olsun . Tüm dünyadaki sıkıntılar, savaşlar Kırcaali'ye baksınlar ki, onlar da huzuru ve barışı bulsun'' dedi.

 


Aşurenin bir tatlının yanı sıra, bir şifa kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Dündar, ''Bir çok ilacın yerine alan bir ürün. Bu niyetle yerseniz hangi hastalık varsa şifa bulursunuz inşallah'' diye ekledi.


Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz de kardeş Osmangazi Belediye Başkanına her yıl Aşure programını düzenlediği için ve  birlikte hoşgörüyü ve kardeşliği getirdiği için teşekkür etti.  Hasan Aziz 17 yıl çerisinde her yıl en az 3 bin kişiye ikram edilen Aşurenin, 17 yılda en az 51 bin kişiye ulaştığını söyledi. Nice daha 17 yıl kardeşlik ve hoşgörü mesajı vermeye devam edeceğiz diye konuştu. 


Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Kırcaali ve görev çevresinde tüm çalışma ve faaliyetlerinde yakın desteği ve ilgisini esirgemediği için teşekkür etti.  Küngerü, ''Aşure, Kırcaali'ye hem de Türkiye Günleri çerçevesinde çok yakışan bir ürün'' olduğunu dile getirdi. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓