REKLAM

Türkiye'ye 145 kilo uyuşturucu götürmeye çalışan Mustafa Altınay tutuklandı

tutuklandı, Mustafa Altınay, uyuşturucu, Avusturya, Kapitan Andreevo sınır kapısı,
Avusturya vatandaşı Mustafa Altınay (55) ,  Haskovo Bölge Mahkemesi'nce tutuklandı 

Türkiye'ye 145 kilo uyuşturucu götürmeye çalışan Türk uyruklu Avusturya vatandaşı Mustafa Altınay (55) , bugün çıkarıldığı Haskovo Haskovo Bölge Mahkemesi'nce tutuklandı.


10 Ağustos'da Kapitan Andreevo sınır kapısında gümrük memurları ve sınır polisleri gelen ihbar üzerine yapılan ortak denetimde Romanya plakalı bir TIR'da 145,11 kg esrar buldu. Uyuşturucunun 2 milyon 321 bin 760 leva değerinde olduğu açıklandı. Gözaltına alınan Avusturya vatandaşı Mustafa Altınay hakkında adli işlem başlatıldı.


Mahkeme, sanığın Bulgaristan vatandaşı olmaması ve haliyle adres kaydı olmaması nedeniyle, zanlının kaçması veya başka suç işleyebileceği şüphesiyle nihai karara kadar tutuklanmasını istedi.


Aynı kişinin ülke sınırlarını defalarca geçtiği ifade edildi.


Mahkeme ayrıca, Mustafa Altınay'ın suçlu bulunması halinde 15 ila 20 yıl arasında hapis ve 200 bin ila 300 bin leva arasında para cezası ile cezalandırılacağını hatırlattı.


 Zanlı Mustafa Altınay'ın Haskovo Bölge Mahkemesi'nin kararını üst mahkemeye, yani Filibe'deki İstinaf Mahkemesi'nde itiraz hakkı olduğu da hatırlatıldı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓