REKLAM

Razgrad İl Göç İdaresi Müdürünün de yer aldığı rüşvet ağı çökertildi



Razgrad Emniyet Müdürlüğü İl Göç İdaresi Müdürü Pavel Marinov'un da yer aldığı rüşvet ağı Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) ve İçişleri Bakanlığı  ''İç Güvenlik '' biriminden personelin dün yaptıkları ortak operasyonda çökertildi.


Bu sabah, basın mensuplarına operasyon hakkında detaylı bilgi veren Razgrad Bölge Savcısı Tihomir Todorov, dünkü operasyonda 7 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Savcı Todorov, İl Göç İdaresi Müdürü Pavel Marinov'un bu rüşvet ağında aktif rol aldığını, bunun yanında Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan ve çifte vatandaşlığı bulunan bir kadının ise organizatör olduğu ve D vizesi adaylarına aracılık ettiğini söyledi. 


Aynı kadının Razgrad ve Şumen'de Türk vatandaşların Bulgaristan'da uzun dönem kalmasını sağlayan D vizesi adaylarına konaklama yeri ayarladığı tespit edildi. İl Göç İdaresi Müdürü Marinov'un ise kadının ayarladığı konaklama yerlerinde Türk vatandaşların kalıp kalmadığını kontrol etmediği anlaşıldı. Yasal süreç olarak D vizesi adayların kaldıkları yerler göç idaresi tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. 


Gözaltına alınanlar arasında daha Şumnu'dan iki tercüman kadın , iki sigortacı ve bir avukat bulunuyor. 


Bir yıldan fazla bir sürede yaklaşık 100 kişinin bu ağadan faydalandığı söyleyen Savcı Tihomir Todorov, yapılan araştırmaya göre, Göç İdaresi Müdürü Marinov'un 200 ile 300 avro, bazen de kişi başı 2000 ile 3000 bin avro rüşvet aldığını söyledi.


İstihbaratın söz konusu rüşvet ağını bir yıl süredir fiziki ve teknik takibe aldığı öğrenildi. 


 Yapılan operasyonda Marinov'da para bulunmadığını ancak doğduğu şehirdeki adresinde 60 adet kaçak mühimmat ve bir sis mombası bulundu. 


Soruşturmayı üstlenen savcı tarafından perşembe günü en az 3 şüphelinin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri bekleniliyor. Ceza Kanunu'nda yolsuzluk suçlaması için öngörülen azami ceza üç yıldan 15 yıla kadar hapis cezası. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓