REKLAM

36 Bulgaristan vatandaşı Gazze'den tahliye edildi

GÜNCELLEME : 02.11.2023 09:07



İsrail'in kara, hava ve denizden abluka altında tuttuğu ve 7 Ekim'den beri aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı, Katar'ın arabuluculuğunda sınırlı tahliyeler için bugün açıldı. 


Kapıdan sadece, başka ülkelerin pasaportlarını taşıyan Filistinliler ile ağır yaralıların tahliye edileceği açıklandı. 


Katar'ın arabuluculuğunda varılan anlaşma kapsamında yaklaşık 80 ağır yaralının tahliye edilmesi bekleniyor. Aynı zamanda, çifte vatandaşlığı bulunan kişilerin de Mısır'a çıkışına izin verilecek. Mısırlı bir güvenlik kaynağı, yaklaşık 500 yabancı pasaport sahibinin çıkmasını beklediklerini söyledi. 


36 BULGARİSTAN VATANDAŞI  REFAH SINIR KAPISI'NDAN TAHLİYE EDİLDİ 

 

Hamas'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı tahliye listesinde 36 Bulgaristan vatandaşı bulunuyor. Listede aynı soy ismi taşıyan kişilerin bir aileden olduğu tahmin edilirken, bebekler ve küçük çocuklar yer alıyor. Listede ayrıca kişilerin pasaport bilgileri içeriyor. 


Bulgaristan Devlet Televizyonu BNT'nin haberine göre bazı Bulgaristan vatandaşların Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmek üzere beklediklerini duyurdu. bTV'nin kaynaklarına göre ise 37 Bulgaristan vatandaşı Gazze'de bulunuyor.


Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, tahliyelerin başarıyla gerçekleştiğini, sadece bir kişinin kendi isteğiyle kaldığını duyurdu. 


Bugün tahliye edilecek pasaport sahibi çifte vatandaşların Bulgaristan, Avusturya, Avustralya, Hindistan, Ürdün, Japonya, Finlandiya ve Çek Cumhuriyeti'nden oldukları belirtiliyor. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓