REKLAM

Trakya Üniversitesi tüm bölümleri İngilizce olarak da eğitim verecek



Stara Zagora’daki Trakya Üniversitesi, gelecek akademik eğitim yılından itibaren tüm bölümlerinde İngilizce dilinde de eğitim vereceklerini duyurdu.


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dobri Yarkov, üniversitedeki Akademik Kurulun Ekim ayında almış olduğu karar doğrultusunda 250'nin üzerinde lisans ve lisansüstü bölümlerinde İngilizce dilinde de eğitim verileceğini açıkladı.

" 2050 yılına kadar öğrenci sayısını iki kat artırma ve böylece 20 bine ulaşması hedefi koyduk" diyen Prof. Dobri Yarkov, dünyadaki ilk 500 üniversiteleri arasına girmek istediğini söyledi. Prof. Yarkov, 


" Bir araştırma Üniversitesi olma yolunda ve bu konuda lider bir araştırma üniversitesi olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu nedenle bu yıl iki enstitü kurduk: Gıda Güvenliği Enstitüsü ve" Tek Sağlık "Zoonoz Enstitüsü" diye konuştu. 


ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİ SAYISINDA ARTIŞ


Şu anda Stara Zagora Üniversitesi'nde 10.000'den fazla öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Prof. Dobri Yarkov

"Trakya Üniversitesi rektörü olduğumdan bu yana en fazla öğrenciyi bu yıl kabul ettik. Aralarında 2.500'ün üzerinde lisans ve yüksek lisans öğrencisi var ve kapasitemiz neredeyse doldu. Bu nedenle önümüzdeki kayıt döneminde öğrenci sayımızı 15.800'ün üzerine çıkaracağımızı duyurduk. Stara Zagora’daki yüksek öğrenim kurumuna olan ilginin artmasından ve giderek daha fazla motivasyonu yüksek öğrencinin gelmesinden mutluyum" sözlerini kullandı.


 Rektör, bu akademik yılda 50'den fazla ülkeden 200'den fazla İngilizce konuşan öğrencinin Stara Zagora'da eğitim görmeye başladığını sözlerine ekledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓