REKLAM

Bakan Stoyanov, öldürülen Bulgar sınır polisin Edirne'de görülecek duruşmasına katılacak



Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, yarın Edirne'de Türkiye saati ile 10.00'da, 7 Kasım 2022'de Türkiye ile Bulgaristan sınırında öldürülen Bulgar sınır polisi Petır Bıçvarov'un ikinci dava duruşmasına katılacak.


Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ikinci duruşmada Bulgaristan'da bulunan ve olayda yaralanan Bulgar asker Raşko Raşkov'un ifadesini dinleyecek. 


Olay, 7 Kasım 2022'de Türkiye ile Bulgaristan sınırında bulunan, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzadere Sınır Kapısı yakınlarındaki Küçünlü köyü ile karşısında kalan Elhovo'ya bağlı Golyam Dervent köyü sınırında meydana geldi.


 İddiaya göre, hayvancılıkla uğraşan Engin Erguvan ve kardeşi Mustafa Erguvan bölgeden geçtiği sırada, Bulgar sınır görevlileri tarafından fark edildi. Ağabey ve kardeşin kendilerini fark eden sınır görevlilerine av tüfeğiyle ateş açması sonucu başından vurulan Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov, hayatını kaybetti. Çatışmada sınırda görevli asker Raşko Raşkov ise yaralandı. 


Bulgar görevlilerin de ateş açarak cevap verdiği olay sonrası bölgeden kaçan Engin ve Mustafa Erguvan, kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı.


Davanın ilk duruşması 12 Ekim'de görülmüştü. Duruşmaya Bulgaristan Sınır Polisi Müdürü Anton Zlatanov, Petır Bıçvarov'un annesi Keranka Nikolova Bıçvarova,  babası Dimitır Georgiev Bıçvarov  ve olayda tutuklu sanık Engin Erguvan (36) ile tutuksuz kardeşi Mustafa Erguvan'ın ifadeleri alınmıştı. 


Esas mütalaa için dava 14 Aralık’a ertelenmişti. 



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓