REKLAM

Ahmet Doğan, Delyan Peevski'ye olan rahatsızlığı gördü, geri adım attı

FOTOĞRAF :haberbg.net 

HÖH'ün Onursal Başkanı Ahmet Doğan, Delyan Peevski'nin partinin başına getirilmesinin özellikle Türk bölgelerinde rahatsız duyunca eşbaşkanlık önerdi.


Asenovgrad doğumlu Doç.Dr. Cevdet Çakırov'un ikinci başkan olmasını önerirken, Türk seçmen bölgelerinden sorumlu, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile iyi komşuluk ilişkilerini yürütmesini istedi.


Ahmet Doğan, şimdilik küçük bir  geri adım attı. 


Ahmet Doğan, 26 Aralık 2023'te şehit Türkan anma töreninde tüm gücünü Delyan Peevski'nin yararına kullandı. Tüm Bulgaristan genelinden onlarca otobüs ve araç ile insan toplamaya çalışılsa da, istediği verimi ve sonucu alamadı. Muhtarlıklar aracılığıyla bir köyden en az 30 katılımcı istendi. Ama taşıma suyla değirmen dönemedi. Delyan Peevski'ye olan rahatsızlık özellikle Kırcaali bölgesinde boy gösterdi. BAL-GÖÇ'ün, Ak partili belediyelerin davet edilmelerine rağmen törene katılmaması, en düşük diplomatik katılımın olması, Peevski'ye yönelik rahatsızlığın Ahmet Doğan'ın kulağına vardı. 


Ahmet Doğan, HÖH Basın Merkezi aracılıyla gönderdiği yazılı açıklamada şu itiraf cümle dikkat çekiyor. 


"DPS kurumsaldan ziyade paralı bir parti organizasyonuna dönüşmek üzere. Siyaset finanse edilmeden olmayacağını biliyorum, ancak bunun da kritik bir sınırı olmalı. Aksi taktirde başka bir politik niteliğe dönüşecek" 


Zaten bu durum, yıllarca bilinmektedir.


Ahmet Doğan, Delyan Peevski'nin ikinci Başkan olarak mevcut iktidarın ortağı gibi aracı kişi olarak kalmasını ve bunun yanında Bulgar, Pomak ve Roman secmenlerden sorumlu olmasını öneriyor. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓