REKLAM

Razgrad'da vatandaşlar su zammını protesto etti



Razgradlılar su fiyatlarındaki artışı protesto etti. Ocak ayının başından itibaren Razgrad'daki "Tuna Su ve Kanalizasyon" şirketin müşterileri KDV dahil metreküp başına altı levanın üzerinde ödeme yapacak.


Su fiyatındaki artıştan memnun olmayan 50'ye yakın kişi kentteki su temin ve dağıtım sirketi binası önünde toplandı. Vatandaşlar ödeyecekleri suyun neredeyse yüzde 13 daha yüksek fiyatına öfkelendi. 


Protestoya katılan Diana Kuşleva, Aralık ayında suya 80 leva ödediğini, yeni zamla birlikte aynı kullanım bedeli 100 leva'ya çıkacağını söyledi. Öfkeli vatandaş Kuşleva, 

"Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu'nun (KEVR) Razgrad'da suyun fiyatını artırmaya yönelik davranışı ve kararı kabul etmiyoruz. Birincisi, kentin içme suyunun kalitesi yönünde her türlü eleştiriye maruz kalıyor. Su oldukça çamurlu , pis kokulu ve içilmez vaziyette" dedi. 


Vatandaşlar, su faturalarının elektrik faturalarından bile yüksek geldiğini ve kalitenin fiyata uymadığına dikkat çekti. Suyun bulanık ve çamurlu olması nedeniyle içmeye ve yemek pişirmeye uygun olmadığını belirttiler.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓