REKLAM

Karadayı istifanın ardından ilk kez konuştu: Partide bazı yapılar yalnızca parayı düşünüyor

FOTOĞRAF :BNT 


Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi partisi genel başkanlığından istifasından sonra ilk kez kamuoyu önünde konuştu.


Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT 1'de "Gün Başlıyor" programında konuşan Mustafa Karadayı, istifa kararını ve parti içindeki değişimleri ile oluşan sorunlar hakkında değerlendirmede bulundu.


Neden istifa etti sorusuna ilişkin Karadayı söyle konuştu :

"İstifa etmem kolay bir karar değildi. İki dönem genel başkanlık yaptım, ondan önce de iki dönem partinin genel sekreterliğini yaptım. Bundan önce de iki dönem gençlik teşkilatının başkanlığını yaptım. 1996'dan beri HÖH'teyim , bunun ne kadar uzun bir süre olduğunu düşünebiliyor musunuz?. Çok uzun bir süre, kişi zamanla kendini bitkin hissediyor ve bende de birikmiş yorgunluk var.

 Bir noktada sonra kendi tutkularına sahip olan ve gelişme şansına sahip olması gereken yeni nesil genç politikacılar ortaya çıkıyor.Öte yandan herkes güvenilir üzerine, bilinen kişi, emeği olan üzerine duruyor . Bu nedenle istifa etmeye karar verdiğimde Ahmet Doğan'la birkaç kez görüştüm. Kabul etmedi, 3- 4 görüşme yaptık. Ama ben zaten kararımı vermiştim" dedi.


"BAZI YAPILAR SADECE PARA İÇİN ÇALIŞIYOR "


Ahmet Doğan'ın yılbaşında bir mektubunda, partinin çıkar üzerine şirketleşmeye dönüştüğünü açıklamasına ilişkin ise Karadayı, 

"HÖH partisinin şirketleşmesinden korkan ve izin vermek istemeyen yalnızca Doğan değil, başkalarını da görüyoruz. Bazı yapılarda, bazı bölgelerde sadece finansman (para) karşılığı çalışmalar yapılıyor ve beklentileri sadece de bu. Bu sadece bir HÖH olgusu değil. Endişe verici olan ise bunun partide temel bir prensip haline dönüşmesi . Doğan mektubunda bir şahıstan bahsetmiyor çünkü hiçbir kişi tek başına parti değildir" diye konuştu


İki ay önce başkanlık koltuğundan istifa etmesinin ardından, milletvekili sıfatıyla da hiç meclis oturumlarına katılmayan Mustafa Karadayı, hem Ahmet Doğan hem de Delyan Peevski ile nedereyse her gün görüştüğünü ve her gün parti merkezine gittiğini söyledi. 


HÖH'te eşbaşkanlık yönetimiyle ilgili de şunları kaydetti. 

"HÖH krizde değil ve sürdürülebilir bir şekilde ikinci veya üçüncü siyasi güç olabilir. Çeşitli yapılarda yönetim organlarında değişiklik olması normal" diyen Karadayı, HÖH'ün kesinlikle krizde olmadığını ve herhangi bir sarsıntı yaşanmadığını sözlerine ekledi. 



"FARKLI SEÇMEN GRUPLARI VAR "


Partiyi Delyan Peevski mi yoksa Cevdet Çakırov mu yönetecek sorusu üzerine, 


"Seçmenler içinde farklı grupları var :çok daha yüksek hırslara sahip, bunları kariyer olarak bile gerçekleştirmeye istekli, her şeyin burada ve şimdi olmasını isteyen, daha pratik insanlardan oluşan yeni bir nesil, ama aynı zamanda "Soya Dönüş " sürecini yaşamış ve geçirmiş nesiller de var. Etnik temelde mağdur ve baskılar görmüş, toplama kampları, zorla yerinden edilme, akrabaların sınır dışı edilmesini yaşamış kişiler . Eşbaşkanların mantığı birbirini tamamlamasıdır. Bundan dolayı, amaç çeşitli gruplarının beklentilerine cevap vermektir" diye ekledi. 



"KONGRE SONRASI KARAR ALACAĞIM "


Delyan Peevski'nin HÖH'ün siyasi nüfuzunu genişletip genişletemeyeceği sorusunu yanıtlayan Karadayı, partinin birinci siyasi güç olmak gibi stratejik bir hedefi olmadığını ancak sürdürülebilir bir şekilde ikinci veya üçüncü siyasi güç olabileceğini söyledi.


Milletvekili olarak istifa edip etmeyeceğine ilişkin ise 24 Şubat'ta yapılacak kongre sonrası karar vereceğini açıkladı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓