REKLAM

Kırcaali'de maaşlarını alamayan tekstil çalışanları protesto düzenledi



Kırcaali'de bulunan "Arteks Bulgaria " tekstil şirketinin eski çalışanları, maaşlarının ödenmemesini protesto etmek için şirket binasının önünde toplandılar.


Günümüzde şirket iflas ettiği gerekçesiyle faaliyetlerini askıya aldı. 


 Yaklaşık 180 çalışanı ya ayrıldı ya da işten çıkartıldı. Arteks Bulgaria , geçen yıl Kırcaali Bölge Mahkemesine iflas ilan edilmesi için talep etti. Ancak mahkeme talebi uygun görmedi. Şirket de davayı daha üst mahkemeye taşıdı.


Ayrıca eski çalışanlar ücretlerini almak için Kırcaali Bölge Mahkemesi'nde bireysel dava açtıklarını ve davayı kazandıklarını söylediler.


Çalışanlar, şirketin bölgede faaliyet göstermesinden bu yana yaklaşık 24 yıldır, ilk olarak Mestanlı'da ve 12 yıldır Kırcaali'de, maaş alma konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. Ancak 2022 yılının sonunda, eski çalışanlarına göre en son sahipleri Yunan olan şirket, maaşlarının yalnızca bir kısmını ödeyerek, maaşlarını ertelemeye başladı.


 Gecikmeler zamanla devam etmesine rağmen, personel, Kırcaali'deki şirketin yöneticisinden yeterli yanıt alamadılar. Geçen yıl haziran ayında beş gün içinde çok sayıda çalışan işten ayrıldı.



Maaşını alamayıp bugünkü eyleme katılan Aneliya Salim

"En başından beri yönetici bize bunun kendisinin hatası olmadığını söyledi. Altı ay sonra şimdi kim suçlanacak? Süreci geciktirmek için elinden geleni yapıyor. Tekstil ürünlerinin ise ihraç edildiğine dair duyumlar alıyoruz" dedi


İşi bırakmak zorunda kalanlar , malların ve makinelerin ihraç edilebileceğinden ve borçlarını almak için satılacak hiçbir şey kalmayacağından endişe ediyor. Bunların bir kısmı  iş bulmuş, bir kısmı yurtdışına çıkmış, işsizlik kurumuna yazılanlar  var.


Şirkette 23 yıldır depo organizatörü gibi çalışan Levent Mümün,

"Şu ana kadar neden hiçbir sahibi buraya gelip bizimle ilgilenmedi, konunun ne olduğunu anlatmıyor. Bu insanlar geçimini nasıl sağlıyor hiç kimse düşünmüyor ?" diyerek yakındı


İşletmedeki brüt maaş, bir üretim sorumlusu için yaklaşık 1.600 leva , bir işçi için ise 1.000 levanın biraz üzerindeymiş. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓