REKLAM

Sofya’da Filistin’e destek gösterisi, polis engellemeye çalıştı



Sofya’da Filistin ve Arap diasporası, İsrail’in saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma gösterisi düzenledi. Polis, göstericileri engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı.


Göstericiler barış istedi


Sosyal medyadan organize edilen gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı. Göstericiler, Halk Kültür Sarayı (NDK) önünden başlayarak kent merkezinde yürüdü. Ellerinde Filistin ve Bulgaristan bayrakları, pankartlar ve dövizler taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, Filistin’de barış, adalet ve özgürlük talep etti.


Göstericilerden tepki


Göstericilerden Anas Hamit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisin kendilerine engel olmaya çalışmasını kınadı. Hamit, 

Halk Kültür Sarayı, NDK önünde ilan edilen protesto mekanı, polis tarafından çembere alınmış ve sinek bile uçurtmuyorlar. Bugün, Filistin halkına yönelik toplu katliamlara ‘Hayır’ demek için burada toplanmış bulunuyoruz. 4 aydan kısa bir sürede 26 bini aşkın insanın katledilmiş olması, daha önce hiç görülmemiş, duyulmamış bir acıdır. Maalesef bütün dünya, buna sadece seyirci kalıyor.” dedi.


Hamit, Filistin kökenli Bulgaristan vatandaşı olduğunu belirterek,

 “Başka vatandaşlığım da yok ancak bizlere gösterilen muameleyi son derece hakaret edici görüyorum.” ifadelerini kullandı.


Gösteri olaysız sona erdi


Filistin’le dayanışma gösterisi, kent merkezindeki bir parkta sona erdi. Göstericiler, Filistin halkına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.


Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR), Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) ve Başkent Bölge Emniyet Müdürlüğü, gösteri konusunda olumsuz tavır beyan etti. Bulgar yetkililer, Filistin için düzenlenen tüm etkinlikleri “Hamas’a dolaylı destek olarak” algıladıklarını açıkladı.


Bulgaristan’ın İsrail’den yana taraf tutması, Filistin ve Arap diasporasının tepkisini çekiyor.


Kaynak :AA 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓