REKLAM

Turizm Bakanı Dinkova : Türk turist sayısında yüzde 22 artış var



Turizm Bakanı Zaritsa Dinkova, Bansko'da dün düzenlenen "Bulgaristan ve Türkiye İkili turist akışının artırılmasında devletin ve turizm birliklerinin rolü" konulu yuvarlak masa toplantısının açılış konuşmasında ,

 "İstatistiklerimizin yalnızca Aralık ayında Türk turist sayısında yüzde 22'lik bir artış olduğunu gösteriyor" dedi.


Bakan Dinkova , Türk turistlere vize verilmesi sürecinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması konusunda hem Türk tarafının temsilcileriyle hem de Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunulduğunu söyledi. Zaritsa Dinkova, bu konuda Turizm Bakanlığı'nın vize verilmesini kolaylaştıracak bir fikrinin bulunduğunu belirtti.


31 Mart tarihinden itibaren Schengen havayolu kabulü ile Schengen vizesi olan Türk turistlerin ülkeye daha özgür ve kolay giriş yapmalarını sağlayacağını umduğunu ifade etti.


Toplantıya katılan Bansko Belediye Başkan Yardımcısı Saşka Vıçkova,  2023 yılında Türk turist sayısının 2022 yılına göre önemli ölçüde daha yüksek olduğunu veriler üzerinden açıkladı . Geçen yıl Bansko'yu ziyaret eden Türk turist sayısı 5 bine yaklaşırken, 17 bin 300'ü aşkın konaklama gerçekleşirken, 2022'de Türkiye'den yaklaşık 2 bin turist, 6 bin 300'e  kişi gece konakladı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓