Sakar Dağı bölgesinde 30 bin dönümlük alana yayılan yangınla mücadele sürüyor


Atılan izmaritten çıktığı tahmin edilen ve bugün 3 gündür süren yangını söndürme çalışmalarını koordine eden Hasköy Valisi Stefka Zdravkova, yaptığı basın açıklamasında, gündüz çıkan şiddetli sıcak rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini belirtti.



Zdravkova, yangının dün uluslararası Meriç Otoyolu'nu ve hatta, yanından akan Meriç Nehri'ni aştığını ve bundan dolayı otoyolun bir bölümünün geçici olarak trafiğe kapatıldığını söyledi. Türklerin de yaşadığı Dosteevo köyü etrafına yayılan yangına havadan ve karadan söndürme çalışmaları aralıksız devam etti. 


Trafik polisleri, Türkiye'deki tatillerinden dönüp Avrupa ülkelerine gidenlerin yoğun olduğu bir dönemde, otoyolun Harmanlı ile Lyubimets kasabaları arasındaki bölümündeki trafiği birkaç saatliğine başka güzergahlara yönlendirdi.


Bölgede 4 yerleşim yerinde kısmi afet durumu ilan edildi.


Bir kısmı Sakar Dağı'nın ulaşımı güç bölgeleri de dahil 30 bin dönüm alana yayılan yangına, BulgarSilahlı Kuvvetleri'ne ait 2 helikopter ve İsveç'ten gönderilen 2 uçakla müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına 17 itfaiye aracıyla çok sayıda personel ve gönüllü yardım ediyor.


Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Terörizmle suçlanan Veliko Tırnovo yangının kundakçısı Stoyan Dençev tutuklandı

Bulgaristan haberleri

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Bulgar Aydınlarından ve yurttaşlardan Gazze'deki soykırıma karşı ortak bildiri