Varşova-Tel-Aviv seferini yapan yolcu uçağı Burgaz'a acil iniş yaptı

Kaçırılma sinyali nedeniyle savaş uçakları havalandı
Polonya'nın başkenti Varşova'dan Bulgaristan saati ile öğlen 12:30'da kalkarak İsrail'in Tel-Aviv kentine gitmek üzere havalanan Bulgar Electra Airways havayollarına ait Airbus A320-231 tipi yolcu uçağının, Türkiye hava sahası üzerinden geçerken kaçırılma sinyali verdiği öğrenildi. 


Türkiye hava sahasından çıkan uçak Kıbrıs yakınlarında rotasından ayrılarak dairesel hareketler yapmaya başladı.


Flightradar24 ekranından LOT5FM uçuş kodu ile takip edilebilen uçağın yaklaşık 35 bin feette dairesel bir rotada uçuşuna bir süre devam ettikten sonra tekrar Türkiye hava sahasına yöneldi. 


İniş için Kıbrıs'ın (GKRY) batısında bir süre dairesel bir rota izleyen uçak, Baf Uluslararası Havalimanı'nda inmek istedi, ancak yoğunluk gerekçesiyle gerekli izinleri alamayınca daha sonra tekrar Türkiye hava sahasına yöneldi. Saat 16:25 itibariyle Afyon semalarında seyreden uçağa 2 Türk F16 uçakları eşlik ettiği belirtiliyor.


Uçak, saat 17:10'da Burgaz havalimanına acil koduyla indi. Bulgaristan hava sahasında da Bulgar Hava Küvvetleri'ne ait eski Sovyet yapımı 2 adet MiG-29 uçağı eşlik etti.


İlk belirlemelere göre olayın nedeninin uçakta meydana gelen transponder arızası olduğu, kaçırma alarmının teknik arıza nedeniyle yanlışlıkla iletildiği öğrenildi.Burgaz Havalimanı'nda güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. 

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Yukarı Çık
Arama
Balkan Radyosu