Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ikinci kez Razgrad'a geldi

Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun Razgrad'ı ziyaret etti

 Razgrad Belediye Başkanı Dobrin Dobrev, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve eğitim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ile Razgrad'a yeni yatırımların çekilmesi ele alındı.


Deliorman bölgesine resmi ziyarette bulunan Başkonsolos Tolga Orkun'un programı kapsamında, Razgrad'da üç gün boyunca ziyarete açık olan Çanakkale Mobil Tarih Müzesi de ziyaret edildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Habibe Rasim de katıldı.


Başkonsolos Tolga Orkun, Razgrad'ın Türkiye'de tanınan ve sevilen bir şehir olduğunu belirterek, görev öncelikleri arasında bölgenin Türkiye'de daha fazla tanıtılmasının ve bu sayede kente yeni yatırımların kazandırılmasının yer aldığını söyledi.


Belediye Başkanı Dobrin Dobrev ise Razgrad'ın Türkiye'deki kardeş şehirleri ve diğer bölgelerle yürüttüğü iş birliklerinin yalnızca kültürel alanla sınırlı olmadığını ifade etti. Dobrev, Erasmus Programı kapsamında eğitim projeleri ile ortak ticari girişimlerin de gündemde olduğunu belirtti.


Dobrev ayrıca belediyeye ait iş bölgesinin önce 124 dönüm, ardından 330 dönüm daha genişletileceğini açıklayarak bunun yatırımcılar için önemli bir fırsat oluşturacağını vurguladı. Görüşmede Bulgaristan ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri, kültürel iş birlikleri ve iki ülke halkları arasındaki dostluk bağları da değerlendirildi.


Protokol hediyelerinin takdim edilmesinin ardından Dobrev, Orkun ve Habibe Rasim, Çanakkale Mobil Tarih Müzesini ziyaret ederek Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir araya geldi.


Razgrad Sanat Galerisi ile İbrahim Paşa Camii arasında kurulan müzede, 1915-1916 Çanakkale Savaşlarına ilişkin silahlar, askerî malzemeler, maketler ve tarihi fotoğraflar sergileniyor. Birinci Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında yaşanan Çanakkale Muharebeleri'ni konu alan sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.


Geçen yılın ardından ikinci kez Razgrad'a gelen Çanakkale Mobil Tarih Müzesi, yarın da ziyaretçilerini 09.00-17.00 saatleri arasında ağırlamaya devam edecek.

Bulgaristan haberleri

evi yanan köy sakini Vratsa’da feci kaza: Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı

Yukarı Çık
Arama
Balkan Radyosu