
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev'i kabul etti.
Ankara'da yarın başlayacak olan 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde, Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev Esenboğa Havalimanı'na geldi. Burada konuk Başbakanı Ticaret Bakanı Ömer Bolat karşıladı.
Bulgaristan Başbakanına; Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Aleksandır Pulev, Enerji Bakanı İva Petrova ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Peev eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan ilişkilerinin çok boyutlu şekilde ilerlediğini, ticaret, ulaştırma, savunma sanayii ve enerji başta olmak üzere birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesi için çalışıldığını ifade etti. Bulgaristan'daki Türklerin iki ülke arasındaki bağı kuvvetlendirdiğine işaret eden Erdoğan, bu konuya Bulgaristan'ın da hassasiyetle yaklaşmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev'i kabul etti. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran katıldı.