REKLAM

Kapıkule'de çirkin saldırı!Kendi vatandaşına eziyet ettiler

               
Irkçı Valeri Simeonov,Sebile İzzet'in çantalarından tutarak kovdu,polis müdahale etti.Fotoğraf:btvnews.bg
Irkçı göstericiler ikinci kez Türkiye ile olan sınırları kapatarak,Bulgaristan göçmenlerinin oy kullanmak için geldikleri sınırda geçişlerine izin verilmedi.Dört saat süren eylem,maalesef çirkin muamelerle son buldu.Otobüslerin ülkeye giriş yapamayınca,göçmenler yürüyerek sınırdan giriş yaptı.
Bulgaristan vatandaşlık kimliğini gösterdi
Aynı kadının çantalarından tutarak geri göndermeye çalıştılar
Video:bTV
                                        
NDSB partisinden Valeri Simeonov,yaya geçen vatandaşlara durdurarak,''Haydi,buraya kadar,geldiğin yere geri dön'' diyerek çantalarından tutarak azarladı.

Polisler de bunun üzerine müdahale etmek zorunda kaldı,göstericilerle polisler arasında arbede yaşandı.

Sınır dört saat sonra geçişe açıldı.

GÖÇMEN BİR KADIN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI





Göçmenlerden bir kadın  çantalarını alarak  kovmaya çalışınca hüngür hüngür ağladı.Bir diğer başka kadın da Bulgaristan vatandaşlığı kimliğini göstererek göstericilere Türkçe seslendi''Ben Bulgaristan vatandaşıyım,bak!''dedi.
Bir diğeri bTV mikrofonuna konuşarak,'' Bulgaristan'da demokrasi var mı?''diye sordu.

Video

T.C. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Bulgar mevkidaşı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Bulgar mevkidaşı ile telefonda görüştüDışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluBulgaristan Dışişleri Bakanı Radi Naydenov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve Naydenov, görüşmede Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için birlikte çalışma arzusunda olduklarını belirtti.
Görüşmede, Çavuşoğlu ayrıca Türkiye-Bulgaristan sınır kapılarındaki gösteriler nedeniyle Türkiye'den Bulgaristan'a geçen otobüslerin engellenmesi konusunu gündeme getirdi.
Bakan Çavuşoğlu, bu tür engellemelerin tekrarlanmaması hususunda Bulgaristan makamlarınca gerekli önlemlerin alınması yönündeki beklentiyi vurguladı.
Başbakan Gercikov'dan Türkiye – Bulgaristan sınırının derhal açılsın emri
Огнян Герджиков

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada Başbakan Ognyan Gercikov’un, protesto eylemcilerin Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır kapılarından serbestçe geçişi engellemelerinden dolayı yaşanan gerginlik nedeniyle İçişleri Bakanı Plamen Uzunov, Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) Başkanı Dimitır Georgiev ve Başsavcı Sotir Tsatsarov ile acil bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiği bildirildi. 

HABERBG.NET

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN!

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓