REKLAM

Aksaray'ın tek şapkacısı Bulgaristan göçmeni Mustafa Mollaoğlu

            
Aksaray'ın şapkacısı  Mustafa Mollaoğlu
Fotoğraf:aksarayegemengazetesi.com

Türkiye'nin Aksaray kentinde 60 yıldır el işi kasket imalatı yapan 74 yaşındaki Mustafa Mollaoğlu, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.


Bulgaristan göçmeni olan, mesleğe 14 yaşında başlayan Mollaoğlu'nun, 10 metrekarelik dükkanında diktiği kasketler ilgi görüyor.
Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince 2015'te "Yılın Ahisi" seçilen Mollaoğlu'nun en büyük arzusu, mesleğini emanet edebileceği birini yetiştirebilmek.
AKSARAY'DA ONUN GİBİSİ YOK
10 metrekarelik dükkanında diktiği kasketler ilgi görüyor

Mustafa Mollaoğlu, "Mesleğinin ildeki son temsilcisi olduğunu" belirterek, yaptığı kasketlerin büyük emek istediğini dile getirdi.
Mollaoğlu, "Tüm zorluğuna rağmen işimi severek, ilk günkü heyecanla yapıyorum. Herhangi bir bıkkınlık yok. Boş durmak iyi bir şey değil. Bu dükkanda sabahtan akşama kadar meşguliyetim var. Bir kumaşı alıp, kesip, biçiyorsun ve ortaya yeni bir ürün çıkıyor. O da bana mutluluk veriyor. Hiç şikayetçi değilim." diye konuştu.
''KENTTE BENİM ŞAPKALARIM  TAKILIR''
Diktiği kasketler ile hazır olanlar arasında kumaş ve kalite farkı bulunduğunu, bu nedenle yıllardır tercih edildiğini vurgulayan Mollaoğlu, şöyle devam etti:
"Benden kasket alanlar her zaman memnundur. Başka şapka da kafasına takmaz genellikle. Mutlaka bizi tercih eder. Aksaray genelinde elle dikilmiş şapka takanların hepsinin başındakiler benim eserimdir. Hala el emeği, göz nuru mesleğimi devam ettiriyorum. Yanıma birçok kez çırak aldım ama hiçbiri sebat etmedi. Ben de tek başıma 10 metrekarelik dükkanımda satış, üst katında ise imalat yaparak mesleğime devam ediyorum."
Muhabir:Turan Kazak
Kaynak: AA

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓