REKLAM

Bulgaristan göçmen derneklerinden ''Ezik insanlar'' sözlerine kınama

Ortaöğretim mezunu olan Meliha Akyol Batı Trakyalı olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu unuttu!

AK Parti'nin Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol'un bir basın toplantısında kullandığı sözler  Bulgaristan göçmen derneklerinden büyük tepki çekti.

Basın toplantısında seçim çalışmalarından bahseden Meliha Akyol Yalova’nın seçmen profilini çok iyi bildiğini iddia ederek mevcut yönetime oy veren seçmen için 
Batı Trakya’dan, oradan, buradan, kimisi doğudan gelen kendisini ifade edemeyen ezik insanlar’ ifadesini kullandı.Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu bile Batı Trakyalı olduğunu unutmuş olsa gerek ki böyle hakarette bulunuyor.
Akyol'un bu sözleri kısa zamanda büyük tepki topladı.
Bulgaristan göçmen derneklerinden kınama
''Açıklamasında Batı Trakya ve Balkan insanına “Batı Trakya’dan gelen kendisini ifade edemeyen ezik insanlar “ diyerek hakaret eden Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’u şiddetle kınıyoruz. Balkan Türkleri Türklük sancağını en ilerilere taşıyan , ulusumuzun var olma savaşlarında düşmana ilk karşı koyan şanlı Evlad-ı Fatihanlardır. 

Balkan Türkleri ülkemizin , milletimizin bugünlere gelmesinde çalışkanlığı, dürüstlüğü , üretkenliği ve kültürüyle fark yaratan toplulukların başında gelir. 

Bu nedenle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeye canlarını vermiş ve vermeye hazır milyonlarca Balkan Türkünü rencide eden açıklamanızı şiddetle kınıyor , ülkemizde hiçbir kesimin ezik olmadığını ve aşağılanamayacağını,her kesimin bu ülkenin bir zenginliği olduğunu hatırlatıyoruz..''  denildi.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur;

➤Bursa Kuzey Bulgaristan Göçmenleri Derneği

➤Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği

➤Filibe Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği

➤Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği
➤Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği
➤Osmanpazar ve Eskicuma Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği


HABERBG.NET
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN






Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓