REKLAM

Bulgaristan'ın en süslü köyü ziyaretçi akınına uğruyor

🔺 Staro Jelezare (Demirciler) köyünü tüm dünya bir sanat projesiyle tanıdı

Graffitileriyle ünlü Staro Jelezare köyünün duvarları bu yıl yine yeni bir temayla süslendi. New York müzesindeki resimler köydeki evlerin ve ahırların duvarlarına çizildi. Eserleri görmek isteyen çok sayıda ziyaretçi köye akın etti.


Plovdiv'in Hisarya Belediyesi'ne bağlı  Staro Jelezare (Demirciler) köyü Bulgaristan'da ve Manhattan'dan çok uzakta olabilir. Ancak şimdi duvarlarını New York'taki Modern Sanat Müzesi'nin en ünlü tablolarının çizimi süslüyor.
🔺 Köydeki tüm evlerin duvarlarına çizilmiş

AÇIK HAVA SANAT SERGİSİ
Yıllık bir etkinlik haline gelen ve köyü açık hava sanat sergisine dönüştüren sergide Salvador Dali'nin saatleri ve Edvard Monk'un "Çığlığı" gibi tabloların çizimi süslüyor duvarları. Bulgaristan’ın çoğu yaşlı 500 kişinin yaşadığı Staro Jelezare köyünü tüm dünya bir sanat projesiyle tanıdı. 
POLONYALI GRAFFİTİ SANATÇILARI KÖYÜ SÜSLEDİ
Polonyalı graffiti sanatçıları, köy sakinlerini, evlerinin duvarlarında dünyaca ünlü kişiliklerle birlikte resmettiler. ‘Açık Köy / Avangart Köy’ adı verilen etkinlik kapsamında, köydeki bütün evlerin duvarlarına graffiti yapıldı. 
Ancak bu graffitiler, duvar boyama sanatı açısından da orijinal bir nitelik taşıyordu. Her evde, o evin sakini ve dünyaca ünlü bir kişiliğin beraber çizimleri yer alıyordu. O günden bu yana köyde sergiler düzenleniyor.
Her yıl Ağustos ayı başında çeşitli grafitlerle bir konu seçilerek Demirciler köyündeki evlerin duvarları çiziliyor. 

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓