REKLAM

Ukrayna'da ikinci Bulgar okulu inşaa edilecek




Bulgaristan,Ukrayna'da ikinci Bulgar okulunu inşaa etmeye hazırlanıyor.

Başbakan Boyko Borisov iki günlük Ukrayna'ya yaptığı ziyareti sırasında Odessa kentinde Bulgar okulun inşaa edilmesi,Sofya'da da Ukrayna Kültür Merkezi inşaa edilmesine anlaşıldı.


Borisov ve Poroşenko, Bolgrad Georgi Sava Rakovski Lisesi’nin kuruluşunun 160. yıldönümü dolayısıyla yapılan kutlamalara katıldı.Okulda yaptığı konuşmasında Ukrayna güneybatısında yer alan Odessa kentinde Bulgar okulu yapılacağını söyledi.Ziyarette Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova,Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov ve Eğitim Bakanı Krasimir Vılçev eşlik etti.

🔺 Bolgrad lisesinden 30'a yakın öğrenci Sofya'yı ziyaret edecek,
masraflar Eğitim Bakanlığı'ndan


LİSEYE YAPILAN 15O BİN LEVA YARDIM

Ayrıca Bolgrad lisesinden 30'a yakın öğrenci Sofya'yı ziyaret edeceğini bunun yanında 5 öğretmenin de Bulgaristan'a branşlarında yüksek eğitim alacak.Bunların tümü Milli Eğitim Bakanlığın bütçesinden karşılanacağı belirtildi.

Başbakan Boyko Borisov, Haziran'da Bakanlar Kurulu kararıyla lisenin onarım ve bakımı için 150 bin leva yardım sağlandığını hatırlattı.
Ukrayna Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı sırasında ülkesine verilen makro finansal destek de dahil olmak üzere AB ve Ukrayna arasındaki ilişkiler bağlamında Bulgaristan hükümetinin gösterdiği çabalar için minnettarlığını ifade etti.

Borisov ve Poroşenko, güçlü tarihsel, kültürel ve dilsel bağlara dayanan Bulgaristan ile Ukrayna arasındaki geleneksel dostluk ilişkilerini takdir ettiler. Bu durumun, iki tarafın birbirini karşılıklı olarak önemli ve öncelikli ortaklar olarak algıladığının kanıtı olduğuna dikkat çekildi.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓