REKLAM

HÖH'ün kurucusu Mümin Yılmaz: ''HÖH'ü Ahmet Doğan kurmadı''

🔺 HÖH Başkanı Mustafa Karadayı ve avukat Mümin Yılmaz
partinin 29. kuruluş yıl dönümü pastası keserken


''Partimizi geri verin'' diye çağrı yapan başta avukat Mümin Yılmaz ve HÖH'ün diğer bazı kurucuları ,açık mektup yazarak eski günlere geri dönülmesini istiyorlar.

Ajans Bulgaristan YouTube kanalına konuşan avukat Mümin Yılmaz ,HÖH'ü Ahmet Doğan'ın kurmadığını ilk başta Güney Bulgaristan'da yerel örgütlenmelerle daha sonra  Kuzey Bulgaristan'da yapılan toplantılarda parti girişimleri başladığını söyledi.


''Ahmet Doğan hazır geldi ve görevle geldi. Gönderenler eğitmişler öyle göndermişler. Ahmet Dağan neden Kırcaali'ye geldi, onun arkasından kaç kişi geldi? Varna'da arkasında kaç kişi vardı? Biz Kırcaali'de 20-25 bin kişi toplanıyorduk. Ahmet Doğan cezaevinde iken  toplantılar ve mitingler yapılıyordu'dedi.

''ARTIK KİMSEYİ KANDIRAMAZSINIZ''


Partide aktif görev almadığını ve her zaman parti içinde muhalif olduğunu vurgulayan Mümin Yılmaz şöyle konuştu:
''Bunlar 30 yıldır aynı şeyi geveliyorlar; efendim anadili, okullarda Türkçe okumak. Bunları 10 yıl iktidara çıkardılar niye gerçekleştirmediniz? Milleti kandırıyorlar böyle. Resmen korkutuyorlar milleti; ikinci kez isimleri değiştirecekler sizin. Bunlar artık 2019-2020 yılında bunlarla kimseyi kandıramazsın. Bulgaristan bir AB üyesi. İnsan Haklarına AB kurucusu zaten''.


 

''LÜTVİ MESTAN,OSMAN OKTAY VE KASIM DAL GİBİ BÖLÜCÜLÜK YAPMAM''


''Biz öyle kalkıp da Lütvi Mestan, Osman Oktay, Kasım Dal gibi bölücülük yapmam partide. Biz aklı başında adamlarız, biz partiyi geri istiyoruz. Ben Türklerin bölünmesini istemem, Müslümanların bölünmesini istemem. Ben avukat olduğum için, parti kurulurken  tüzüğünü ve programını beraber yazdık arkadaşlarla, sonra hepsini değiştirdiler '' diye konuştu.


🔺 ''Ben Türklerin bölünmesini istemem, Müslümanların bölünmesini istemem'' dedi




Belediye Başkanların, milletvekillerin partideki isimlerin yolsuzluk yapanların isimlerini açıklayacaklarını belirten avukat Mümin Yılmaz, parti içinde reformların yapılması için çaba göstereceğini belirtti. 


15 kişilik kurucu ekibi hakkında Ahmet Doğan'dan köydeki Ahmet agaya kadar herkesin sorularını cevaplamaya hazırız diye ekledi.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓