REKLAM

THY'nin Bulgaristan seferleri yeniden 10 Haziran'da başlıyor

🔺 FOTOĞRAF: haberbg.net 



Yurtdışına 40 ülkeye uçak seferlerinin başlayacağı bilgisini veren T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,
10 Haziran’dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planlıyoruz. Yurtdışı uçak seferleri ilk olarak KKTC, Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan’a başlatılacakdiye konuştu.

 Yurtdışından planlı uçuşlarla ülkeye giden vatandaşların 14 günlük izolasyonlarının, havalimanlarında yapılan muayeneleri sonrasında, kendi evlerinde yapılacağını belirten Adil Karaismailoğlu, şunları kaydetti: 



COVİD-19 TESTLERİ ZORUNLU 
Bu kapsamda, yurtdışından planlı uçuşlarla yeni gelecek kişilerin havalimanı içinde belirlenen alanlarda muayeneleri yapılacak ve semptomları değerlendirilecek. Muayene yapılan kişilerin iletişim ve adres bilgileri Halk Sağlığı Yönetim Sistemi’ne (HSYS) sınır girişi bölümünde kayıt altına alınacak
 Yapılan değerlendirmede herhangi bir semptom belirlenemeyen kişilere onam formları imzalatılacak ve kendi imkanlarıyla evlerine ulaşmaları, kendi evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanacak. Bu süre zarfında da aile hekimleri tarafından izlemleri yapılacak. ‘Evde COVID-19 Hastası/Temaslısı İzlem (Karantina) Bilgilendirme ve Onam Formu’nun da doldurulması gerekecek.”  

====== BENZER HABER =====

Varna ve Burgaz havalimanlarına yeni uçuş rotaları ekleniyor

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓