REKLAM

Zanlı Vasil Bojkov kırmızı bültenin kaldırılması halinde Bulgaristan'a geri döneceğini açıkladı


Hakkında 19 itham bulunan ve Bulgaristan adaletinden Dubai’de saklanan iş insanı Vasil Bojkov, ana muhalefet olan GERB partisinden üst düzey kadronun göz altına alınmasının kendisinin Avrupa Savcılığı’na  ve Bulgar emniyet makamlarına verdiği ifadeler üzerine gerçekleştiğini söyledi.


 Vasil Bojkov, 8 Mart'ta Avrupa Savcılığı’na ifade verdiğini, daha sonra da Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir personelin kendisini aradığını ve ifade verdiğini açıkladı.

Video konferans yöntemiyle basın mensupların sorularını yanıtlayan Vasil Bojkov,

''Avrupa Savcılığı beni buldu ve sorguladı. Suç duyurusunda bulunduğum dosyanın aynısını kendilerine ifade ettim. Sonra polis beni buldu, ona da  bilgi verdim. Kanaatimce, yetkililer bu bilgiler ışığında suç teşkil ettiğini varsayarak Borisov, Goranov ve  Arnaudova'yı gözaltına aldılar "dedi.


Vasil Bojkov, iddia ettiği rüşvet çarkını nasıl döndüğünü açıkladı

Bulgaristan'da kumar ve milli piyango sektöründe yıllarca tekel sahibi olarak servet yapan iş insanı Vasil Bojkov, işini rahatlıkla yürütebilmek için dönemin Maliye Bakanı Vladislav Goranov üzerinden dönemin başbakanı Borisov’a  her yıllık kazancının yüzde 20’sini euro  olarak  rüşvet verdiğini ve bunun belgelerini koruduğunu söyledi. 

Borisov'un basın danışmanı Sevdalina Arnaudova aracılıyla  ise hem euro hem de leva olarak verdiğini iddia ediyor.


Borisov ile Boyana'da hükümet konağında bir görüşmesinde kurallarının "Boyko karar verir, Boyko der, Boyko gönderir" şeklinde yürüdüğünü belirtiyor.


Bojkov, Levski Futbol takımın giderlerini karşılamak da dahil olmak üzere Nova TV ile kumar reklamı için bir sözleşme imzalansın diye baskı gördüğünü söylüyor.

Soruşturulan iş insanı, 2017'den 2019'un sonuna kadar GERB basın danışmanı Sevdalina Arnaudova aracılığıyla eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve eski Başbakan Boyko Borisov'a 60 milyon leva verdiğini iddia ediyor.


İçişleri Bakanlığı, bir hafta önce şantaj/gasp şikayeti üzerine Borisov, Goranov ve Arnaudova'yı 24 saat gözaltına aldı. Savcılık ise usul ihlalleri ve delil yetersizliği nedeniyle suçlamaları reddetmişti.

Vasil Bojkov, Borisov ve Goranov ile yaşadığı kriz yüzünden Dubai’ye kaçmıştı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓