REKLAM

Şehit Türkan'ın anma etkinliğinde hem ilkler hem de HÖH-DOST çatışması yaşandı


Minik Türkan 32 yıl aradan sonra yine anıldı.Ama hala kurşun sıkan  Bulgar askerlerin kim oldukları sır gibi saklanıyor. 

Bu yıl etkinliklerde kısa da olsa HÖH-DOST  sempatizanları arasında sözlü tartışmalar meydana geldi.İlk önce saat 9:18 sularında DOST üyeleri Türkan'ın mezarı başında toplandı. Lütfi Mestan beraberindeki  heyetin yanında Türkiye Büyükelçisi  Süleyman Gökçe,AK Parti İstabul Milletvekili Aziz Babuşcu da yer aldı.

ORHAN İSMAİLOV İLE LÜTFİ MESTAN İLK KEZ YAN YANA

Ancak gözlerden kaçmayan başka katılımcı daha vardı Lütfi Mestan'ın yanında; o da HŞHP'nin yeni başkanı Orhan  İsmailov  vardı.İlk kez Orhan İsmailov ile Lütfi Mestan yan yana geldi

DOST partisi mezarı başındayken bu sırada HÖH Başkanı Mustafa Karadayı ve beraberindeki heyet Mogilyane köyüne girdi.

DOST partisi heyeti dua ettikten sonra,Türkan çeşmenin yanında toplandı ve kısa bir konuşma yaptı.Bu sırada DOST sempatizanları,HÖH'ün bayraklarını indirmelerini istedi,kısa süreliğine sözlü tartışma başladı.HÖH sempatizanları da  buna karşın DOST partisinin şapkalarını indirmelerini istedi.

Çeşmenin önünde Lütfi Mestan,Orhan İsmailov,Aziz Babuşçu mikrofonla konuşma yaptılar.Lütfi Mestan ve baraberindeki heyet çeşmeye çelenk bıraktı ve ayrıldı.
DOST sempatizanları minik Türkan'ın mezarına gidiyorlar...


HÖH'TEN BU YIL BİR İLK 

Bu yıl HÖH partisi ilk kez Türkan'ın mezarı başında dua ederek programına başladı.HÖH'ün heyetinde Türkiye'den katılımcılar da vardı,aralarında CHP'li milletvekilleri,KKTC'den milletvekilleri,MHP'nin üyeleri de vardı.

Türkan'ın mezarı geçtiğimiz yıl Kirkovo Belediyesi tarafından tadilat yapılmıştı.
HÖH üyeleri ve misafirleri mezarın başında dua etti.

Anma etkinlikleri saat 11:33'de Türkan Çeşme'nin önündeki tribünde  gecikmeli olarak başladı.


Lütfi Mestan'ın miting yapmak istediğine dair belediyeye dilekçe sunmamış,ama yine de  kısa da olsa   konuşma gerçekleştirdi.

Resmi törende açılış konuşmasını Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman yaptı.

MUSTAFA KARADAYI:HÖH'Ü 6 KEZ BÖLMEYE ÇALIŞTILAR

HÖH Genel Başkanı Mustafa Kardayı HÖH'ü şu ana kadar 6 kez bölmeye çalıştıklarını söyledi.Bu bölünmeye müsaade etmiyeceğim diyen Karadayı,''Ne olursa olsun partimizin içinde bölünmelere yol açmıyacağım''dedi.
Görüntünün olası içeriği: kalabalık, gökyüzü, ağaç ve açık hava
HÖH üyeleri tribünde konuşma yapıyorlar.

MESTANLI'DAKİ ŞEHİTLERİMİZ  DE ANILIYOR

Mogilyane(Yoğurtçular)köyünden sonra Mestanlı'ya geçildi.Mestanlı'da tam şehitlerin özgeçmişi okunurken ezan sesleri duyuldu;ezanın bitmesi için ara verildi daha sonra program kaldığı yerden devam etti.

Şehitlere ait portreler   meydanda  sergilendi.



Necla MÜMÜN,Kırcali
HABERBG


Şehit edilen Türkan bebek İzmir'de ilk kez anılacak





Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓