REKLAM

Başbakan Borisov: AB'nin Türkiye ile vize konusunun hızlı şekilde halledilmesi gerekiyor



Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov A Haber aracılıyla Türklerin yeni yılını tebrik etti.



Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. İstanbul'da restore edilen Demir Klise'nin açılışını Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, yapacak olan Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

Türkiye'nin Avrupa kapılarında uzun süre bekletildiğine dikkat çeken Borisov, vize konusunun hızlı şekilde halledilmesi gerektiğini kaydetti.


İşte A Haber ekibinden Sevda Dükkancı'nın Borisov ile özel röportajı buradan izleyebilirsiniz.

''50 YIL ÇOK UZUN  SÜRE''

Borisov sözlerine şöyle sürdürdü:'' Türkiye 50 yıldır aday ülke,5 ay olsaydı,5 yıl,10 yıl,15 yıl olsaydı belki ama  süre çok uzun.Müzakere başlıkları açılıyor,kapatılıyor,güç ve zaman  gerektiren bir süreçama 50 yıl çok uzun süre gibi geliyor.Bir şeye karar verilecekse çoktan verilirdi.Günümüzde olan ilişkilerde de bunun zor olacağını düşünüyorum'' dedi.


Başbakan Borisov yarın Türkiye'ye gidiyor.FOTOĞRAF:haberbg.net


''ERDOĞAN SÖZÜN ERİ''


Fotoğraf:haberbg.net

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermiş olduğu sözleri tuttuğunu söyleyen Borisov,
''Bazen anlaşmalardan ziyade alınan sorumluluklar  ve verilen erkek sözü daha önemlidir.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü söz;Bulgar-Türk kara sınırını ve Karadeniz sınırını sığınmacı akımından koruyacağına söz verdi.Bizim sınırımızda sığınmacı baskısı kalmadı.'' dedi.


Bulgar Demir kilisesi iki ülke  liderin katılımıyla açılacak.Kilisenin yeni hali böyle görünüyor.FOTOĞRAF:Kemal Öztürk,HABERBG.NET



Kaynak: A Haber,HABERBG.NET


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓