REKLAM

İlk HABERBG duyuruyor:Bakan Numan Kurtulmuş Bulgaristan'a geliyor

Numan Kurtulmuş 13 Şubat'da Sofya'ya geliyor.FOTOĞRAF:Kemal Öztürk,haberbg.net


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığını üstlenen Bulgaristan'ın  daveti üzerine başkent Sofya'ya gelecek.

Geliş sebebi,ev sahibi Bulgaristan'ın AB'nin Turizm Bakanlarının üst düzey düzenleyecekleri 'Turizm ve Ekonomik Büyüme' toplantısına katılacak.13 Şubat'da gerçekleşecek toplantı,AB Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde üst düzey toplantıların düzenlendiği Milli Kültür Sarayı'nda gerçekleşecek. 


İKİ ÜLKE KARŞILIKLI ETKİNLİKLER YAPACAK

Ev sahibi Turizm Bakanı Nikolina Angelkova'nın daveti üzerine gelecek olan Bakan Numan Kurtulmuş'u ayrı kabul edecek ve Türkiye ile Bulgaristan arasında  turizm ve kültür alanında  karşılıklı  etkinlik günleri düzenlenmesi için anlaşmaya varılacak.  



Başbakan Borisov Türkiye Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile görüştü


Büyükelçi Hasan Ulusoy Başbakanlıkta FOTOĞRAF:Başbakanlık


Öte yandan,Başbakan Boyko Borisov ile Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.Önümüzdeki aylarda Varna'da yapılması beklenen AB-Türkiye zirvesi öncesi hazırlıkları müzakere ettiler. 

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada,AB üye devletlerin ile Türkiye arasındaki diyaloğun ihtiyatlı kararlar bağlamında normalleştirilmesi gerektiğine hemfikir oldukları belirtildi.


HABERBG.NET


BENZER HABER:


Cumhurbaşkanı Erdoğan Varna'ya geliyor,AB-Türkiye zirvesine Bulgaristan ev sahibi oluyor




FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓