REKLAM

Tarihçi Prof. Bojidar Dimitrov kızının doğum gününe giderken vefat etti

Türkiye'den tazminat talep etmişti



 Bulgaristan'ın saygın tarihçilerden  ve ırkçı tavırlarıyla  bilenen Prof. Bojidar Dimitrov dün akşam apartmanın önünde aniden yere yığıldığı  bildirildi. 

72 yaşındaki tarihçi uzun dönem Bulgaristan Tarih Milli Müzesi Müdürü görevini yaptı.Kızın doğum gününe gitmekte olan Dimitrov apartmanın önünde yakınları kendisini almayı beklediği sırada vefat etti.Geçen yıl kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılmış,kısa süre sonra da akciğerden de rahatsız olduğu anlaşılmıştı.

TÜRKİYE'DEN 10 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT TALEP ETMİŞTİ

Irkçı tavırlarıyla bilinen Prof. Bojidar Dimitorov,Borisov'un birinci  hükümetinde Devlet Bakanı olduğu dönemde Türkiye'den tazminat talep etmişti.Sürekli tazminatı gündeme getiren Profesör,Türkiye'den 1913 yılı sonrası göç eden Bulgarlar adına 10 milyar dolar tazminat talep etmişti.Devlet adamların Türkiye'ye resmi ziyaret yapıldığı sırada bu konu sürekli gündeme getiriliyor.


Kendi  televizyon programında  tarih bilgileri veriyordu


AJAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKINCA BAKANLIKTAN İSTİFA ETMİŞTİ

2010'da yurtdışı Bulgarlardan sorumlu Devlet Bakanı görevi sırasında komünist dönemin gizli servisi Dırjavna Sigurnost(DS)ajanı belgeleriyle ortaya çıkınca istifa etti.Başbakan Boyko Borisov ,yakın ilişkide olan Bojidar Dimitrov'un vefatından hemen sonra taziye mesajı yolladı.

PROF. BOJİDAR DİMİTROV KİMDİR?

Bojidar Dimitrov 3 Aralık 1945 yılında Sozopol'da doğdu.
Sofya Üniversitesi'nde tarih ve arkeoloji okudu.Aynı üniversitede tarih bölümünden doktorasını yaptı.1994-1997,2000-2017 yılları arasında Bulgaristan Tarih Milli Müzesi Müdürü görevini sürdürdü.Bazı televizyonlarda tarih ile ilgili özel programlar hazırlayıp sundu.2010'da Boyko Borisov'un birinci hükümetinde Devlet Bakanı oldu. Mart ayında  Bulgaristan Partiler Üstü Kubrat Birliği yeni siyasi oluşum kurarak başına geçti. Ancak bu parti mahkeme kaydına takıldı.Bulgaristan'ın Başkanlık sistemine geçmesini öneriyordu.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓