REKLAM

Kasım Dal:Böyle bir ''türlü güveç'' koalisyonunu kabul etmiyoruz

FOTOĞRAF:HABERBG.NET , arşiv

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) kurucusu  Kasım Dal,mevcut Genel Başkanı Orhan İsmailov’un Avrupa Parlamentosu()AP seçimleri için tek başına karar alarak koalisyona yanaşmasını kabul etmedi.


Özel bTV kanalında açıklama yapan Kasım Dal,


''Bu koalisyona katılmıyorum.Çünkü partiden böyle bir karar almadık.Bu onun kişisel kararıydı'' dedi.  

İstifa etmeyeceğini belirten Orhan İsmailov için ise  Merkez Yürütme Kurulu (MYK)toplantısında partinin iç tüzüğüne göre ihraç edileceğini söyledi.

Koalisyona ''türlü güveç'' benzetmesi

Mecliste yer alan Veselin Mareşki’nin  İrade Partisi, meclis dışı Spas Pançev’in  Çiftçi Birliği , Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ve Petır Dertliev’in Birleşik Sosyal Demokrasi Partisi ile amaçlanan koalisyon hakkında Kasım Dal ''türlü güveç'' benzetmesi yaptı. Sebebini de şöyle açıkladı:


''Bizim partimiz Avrupa ve NATO yanlısıdır ve biz her zaman bu  fikirleri savunduk.Bu yüzden böyle bir koalisyona katılmıyoruz.AP seçimleri yaklaşıyor ve ne ilkelerimiz ne de fikirlerimiz Avrupa’da aşırı sağa sahip bir koalisyonda olmamıza izin vermez.Bu koalisyonda, en sol ve en sağa partiler yer alıyor'' dedi.

''Orhan İsmailov ile görüştüm''

Orhan İsmailov ile dün telefonda görüştüklerini belirten Kasım Dal,ismailov'un kendisine koalisyon için herhangi imza atmadığı savunması yaptığını söyledi.

Kırcaali,Eski Zağra ve Tırgovişte iindeki koordönatörler  hariç hepsi deklarasyona imza atarak desteklediklerini belirten Dal,bu tür koalisyonlar için partinin kadrosu karar alması gerektiğini söyledi.

KASIM DAİL İLE ORHAN İSMAİLOV ARASINDA İPLER NEDEN GERİLDİ?

HŞHP'nin mevcut Genel Başkanı Orhan İsmailov,24 Ocak'da Veselin Mareşki'nin Volya (İrade) partisiyle  Mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine birlikte katılacaklarını söylemişti. 

Bunun üzerine Kasım Dal, Orhan İsmailov'un istişare etmeden tek başına karar aldığı için partiden istifa etmesini istedi.Aksi takdirde partinin iç tüzüğüne göre ihraç edileceği deklarasyonda belirtilmişti.

HABERBG.NET

BENZER HABER:

Kasım Dal neden HŞHP lideri Orhan İsmailov'u partiden ihraç etmek istiyor? 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓