REKLAM

Bir yıl sonra parlamento polis şiddetini kınadı



46 .Ulusal Meclisi, polis şiddetini bir bildiriyle kınadı ve mağdurlardan özür diledi. 

Aynı zamanda Cumhuriyet Savcısı  İvan Geşev'in geçen yazki protestolar sırasında savcılığın eylemleri veya eylemsizlikleri hakkında 20 Ağustos'a kadar bir rapor sunması gerektiğine dair bir kararı salt çoğunlukla kabul edildi.

Demokratik Bulgaristan Eşbaşkanı  Hristo İvanov,meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, '' İvan Geşev'in tek bir nedenle parlamentoya gelemeyebilir, ancak istifa ederse'' şeklinde konuştu. 

Polis şiddeti mağduru 3 genç mecliste oturumu izledi
Protestoların üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından polisin göstericilere şiddet uyguladığı anlara ait güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine meclis  olağanüstü toplandı.

İçişleri Bakanı Boyko Raşkov mecliste bilgi vermeye çağrıldı.Söz konusu 10 Temmuz 2020 polis şiddeti görüntülerini ''korku filmi'' olarak niteleyen Bakan Raşkov,

''Bu kamera olup bitenleri kaydetti, kayıt NSO'da saklandı. Olaydan tam bir hafta sonra SDVR tarafından talep edildi ve alındı. O zaman bile her şey biliniyordu" dedi .

Bakan Raşkov " Bu kayıt İçişleri Bakanlığı'ndaydı, o zamanki Bakan kaydın gizli olup olmadığını söylemelidir" diye konuştı.


* NSO -Ulusal Güvenlik Servisi

* SDVR- Sofya İçişleri Müdürlüğü

* MVR- İçişleri Bakanlığı 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓