REKLAM

Kiril Petkov Türkan Çeşmesi'nde Mustafa Karadayı ile tokalaştı

FOTOĞRAFLAR : haberbg.net 

Değişme Devam partisinin eş başkanı Kiril Petkov ile partinin Başbakan adayı Nikolay Denkov bugün şehit Türkan'ın kabrini ve çeşme anıtını ziyaret etti.


Türkan Çeşmesi'ne çelenk bırakmaya geldiğinde, HÖH partisi lideri Mustafa Karadayı ve ekibi ayrıldığı sırada Kiril Petkov ile tokalaştı.




Mustafa Karadayı ise 32 yıldır nerede kaldınız diyerek, "Demokrasi bu, dileyen herkes gelebilir bu bile iyi, bunun gibi meydanlarda ders öğrenirsiniz" dedi.


Kiril Petkov ise Türk ve Bulgar ırkı ayrımı gözetmeksizin mezar başında ve anıt önüne gelerek, saygı gösterdiklerini söyledi. Bu tür programlara Demokrasi adına tüm siyasi parti temsilcilerin katılımın önemine değindi. 

"Bu küçük kızın hatırası, Bulgaristan'da böyle şeylerin bir daha asla yaşanmaması gerektiğini ve bunu garanti etmenin tek yolunun düzen, yasallık ve demokrasi olduğunu göstermelidir" dedi

Değişime Devam ve Demokratik Bulgaristan partilerine geçen eski DOST partisinin üyeleri de Kiril Petkov'un yanında yer aldı. Aralarında Orhan İsmailov, Hitrino Belediye Başkanı Nuridin İsmail, dernek temsilcisi Zürfettin Hacıoğlu yer aldı. 


Yoğun güvenlik önlemleri altında Demokratik Bulgaristan ve Değişime Devam partisi temsilcileri ve sempatizanları Türkan Çeşme anıtına çelenk bıraktı, ardından bölgeden ayrıldı.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓