REKLAM

Şehit Türkan'ın yakınları suçluların bulunmasını ve adalet önünde hesap verilmesini istiyor

 

Fotoğraflar : haberbg.net 

Zorunlu göçe tabi tutularak Türkiye'ye göç ettirildiklerini belirten şehit Ayşe Mollahasan'ın oğlu Fikri Mollahasan, 38 yıl önce burada karşılışmış oldukları sıkıntıların halen devam ettiğini aktardı. 



Şehit yakını Fikri Mollahasan, Türkan'ın, annesi Ayşe Mollahasan'ın ve Musa Yakub'un ölümleriyle ilgili tutulan raporların ve epikrizlerin  hepsi yalan olduklarını söyledi. 


''Az önce bir kardeşimi kendisine Allah'tan şifalar diliyorum, yaralıydı ,kendisi onun epikrizine paltayla ayağını kesmiştir diye bir rapor düzenlemişler. Biz bunların hepsini reddediyoruz.  Biz artık Bulgaristan devletinden adalet bekliyoruz, bu adaletin bir an önce gelmesini bekliyoruz. Kesinlikle her zaman sade bir vatandaş olduk , hiçbir zaman insanları ötekileştirmedik; sen Bulgarsın sen Türksün , sen bilmem ne sin, Allah katında hepimiz eşitiz arkadaşlar, ama yapılan haksızlıklara da göz yummamız kesinlikle mümkün değil. Gerekirse bunu her yerde dile getireceğim  kimseden çekincem yok,her zaman söylediğim gibi biz bu ülkenin sade vatandaşlarıyız, olmaya da devam edeceğiz'' diye konuştu.


Fikri Mollahasan yıllar sonra ancak kürsüde konuşabildi 


Hak ve Özgürrlüler Hareketi (HÖH) partisinden herhangi birinden dün olduğu gibi bugün de hala ilgi ve alaka görmediklerini aktaran Fikri Mollahasan sözlerini şöyle sürdürdü;


''Siyasilere de şunu söylemek istiyorum, bize bugüne kadar göstermiş oldukları saygıdan sevgiden  ve hürmetten memnunuz diyemiyorum.Bizmle pek ilgilenmiyorlar, onların işleri başka .Biraz eleştircem kusura bakmasınlar. Eğer bizimle daha iyi geçinmek istiyorlarsa ,bize daha fazla önem vermelerini bekliyoruz. Burada yatan Türkan'ın babası rahmetli oldu , benim babam rahmetli oldu. Partinin içinden milletvekilleri, belediye başkanları artık üst düzey kimi derseniz deyin hiçbir tanesi telefonla 'alo' deyip bir başınız sağolsun demedi , ya da mutlu günümüzde de, bizler her zaman ağlayacaz mı arkadaşlar. Bunlarla ilgili ben kendilerini eleştiriyorum, eleştirmeye de devam edeceğim''



Siyasislerin Ankara'ya ve Bursa'ya  geldiklerinde bile şehit yakınlarıyla  temsa geçmediklerini vurgulayarak,

''Bu insanlar nerede  , ne sıkıntıları var,bir proplemleri var mı, bunlara da değinmelerini beklerdik. Ama bugüne kadar göremedik. Bizi gerçekten üzüyor'' dedi.

Şehit Türkan'ın ve Ayşe Hasan'ın kabri 


Türkan'ın  ve diğer şehitlerin anısı yaşamak için  Kayaloba köyünün Hümmetler mahallesinde müze yapılması  teklifini bir kaç kez gündeme getirdiğini aktaran Fikri Mollahasan, Büyükelçiyle görüşmesinde müze konusunu dilegetirdiğini ve destek sözü verdiklerini söyledi.  Müze yapıldığında  köyün ziyaret edilmesini de isttediklerini belirtti.




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓