REKLAM

Bir kilo kokainle yakalanan Türk TIR şoförü Onur Taş tutuklandı

kokain, esrar, Onur Taş, TIR şoförü, tutuklandı, Haskovo Bölge Mahkemesi
🔺 Bir kilo kokainle yakalanan Türk TIR şoförü Onur Taş tutuklandı


Haskovo Bölge Mahkemesi, Bölge Savcılığının talebini kabul ederek,  Kapitan Andreevo sınırında bir kilodan fazla kokainle yakalanan 26 yaşındaki Türk vatandaşı Onur Taş hakkında "tutuklama" tedbiri kararı verdi.


Türk TIR şoförü  Bulgar Ceza Kanunu'na göre en az on yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Hakkında ortaya atılan suçlamalar ise 8 Ocak 2023'te Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçerken Kapitan Andreevo Sınırından izin olmaksızın, bir kilo 12 gram ağırlığındaki yüksek riskli bir narkotik madde (kokain) taşımaya teşebbüs etmesi.


Ayrıca, başka bir yüksek riskli narkotik maddeyi , yani toplam 21 gram ağırlığındaki esrarın yanında bulundurmakla ve aynı maddeyi kullandıktan sonra motorlu araç kullanmakla suçlanıyor. 


FARK EDİLİNCE KAÇMAYA ÇALIŞTI


Türk tır şoförünün 8 Ocak'ta sınır kapısındaki kovalamacanın ardından gözaltına alındığı açıklanırken, Kullandığı TIR kapsamlı bir gümrük denetiminden geçerken, sürücü kabinindeki sürücü koltuğunun altında bir paketin içinde bir kilodan fazla kokain bulundu. 

Uyuşturucunun ortaya çıkması üzerine sürücü kaçmaya çalıştığı, fakat kısa bir kovalamacanın ardından yakalandığı belirtildi. Akabinde kişisel denetimi sırasında bir gümrük memuru, şoförün ceketin cebinde iki paket esrar buldu.



Haskovo  Bölge Mahkemesine göre, 26 yaşındaki Onur Taş'ın olay yerinden kaçmaya teşebbüs etmesini göz önünde bulundurarak, şahsın kaçma veya başka suç işleme tehlikesi bulunabileceğini varsayımında bulunarak, tutuklama tedbiri uyguladı.


Onur Taş ise savunmasında babasının tümör ameliyatı geçireceği için maddi ihtiyacını karşılamak üzere Hollanda'dan Türkiye'ye mal taşımak için biriyle 3000 avro karşılığında anlaştığını, fakat sarılı paketin içinde ne olduğunu bilmediğini söyledi



Söz konusu mahkeme kararı, Filibe İstinaf Mahkemesi nezdinde üç gün içinde itiraz hakkı bulunuyor. Davanın duruşması 19 Ocak günü saat 10.00'da görülecek.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓