REKLAM

Meclis ünlü klarnetçi İvo Papazov'u aylık 700 leva fahri emekli maaşına bağladı

emekli maaş, 700 leva, meclis oylaması, klarnet üstadı,İvo Papazov, yaşam boyu ödülü
Meclis ünlü klarnetçi İvo Papazov'u aylık 700 leva fahri emekli maaşına bağladı

Parlamento , 195 lehte ve 1 aleyhte oyla İvo Papazov'u  (İbrahim Abbas) yaşam boyu aylık 700 leva fahri emekli maaşına bağladı.


Taslak tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından meclise sunulmuştu, maddenin bugünkü meclis oturumunda birinci gündem maddesi olarak oylamaya dahil edilmesi Meclis Başkanı Vejdi Raşidov'un önerisi üzerine oldu.

Kültür Bakanlığı'nın önerisiyle , dünyaca ünlü klarnetçi İvo Papazov'a kültür ve sanat alanındaki üstün başarısı nedeniyle ''Bulgaristan Devletine ve Halkına Özel Hizmetlerden Dolayı Kişilerin Ödüllendirilmesi'' kanununu tabi tutularak yaşam boyu aylık maddi ödüle layık görüldü.


Bulgaristan'da İbrama lakabıyla anılan klarnet üstadı İvo Papazov (İbrahim Abbas), Meclis Başkanı Vejdi Raşidov'un askerlik arkadaşı olduğu öğrenildi.


Karar taslağının gerekçesinde, gerçek adı olan İbrahim Abbas'ın16 Şubat 1952'de Kırcaali'de doğduğu belirtiliyor. Dedeağaç'da müzisyen aile soyundan gelen ve Roman-Türk kökenli trompetçiler ve klarnetçiler oldukları, babasının  Batı Trakya'nın ilk klarnetçisi, dedesi Mehmedin ise zurna ustası olduğu yazıldı. Çocukluğunda ilk önce akordeon çalmaya başladı daha sonra da klarnete merak sardı. 1978'de henüz 22 yaşındayken kurduğu Trakya Orkestrası ile popüler oldu. Todor Jivkov'un komünist rejimin döneminde Bulgarlaştırma sürecinde ırkından dolayı yargılanarak çalışma kampına gönderildi.


Dünya Müzik Fuarı Womex 2022 Sanatçı Ödülü'nü kazanmıştı. Eşsiz üslubuyla Türk, Roman ve Bulgar müziklerini harmanlayıp dünya sahnesine yerini aldı.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓