REKLAM

Savcılık ve güvenlik güçleri kripto kredi platformu NEXO'nun ofisine baskın düzenledi

NEXO ofisi, polis baskını, savcılık baskın, kredi, kripto,
🔺 Kredi platformu NEXO'nun merkez ofisine baskın düzenlendi 📷 Vladimir Şokov, BTA

Cumhuriyet Başsavcılığı, jandarma, emniyet ve Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) personeli, uluslararası kripto kredi platformu NEXO'nun Sofya'daki merkez ofisine dahil 17 ayrı adrese baskın düzenledi. NEXO, kara para aklama ve vergi suçlarından araştırılıyor.


Cumhuriyet Başsavcısı Sözcüsü Siykaa Mileva, Sofya'da NEXO kripto bankasının yasadışı suç faaliyetlerini etkisiz hale getirmek amacıyla soruşturma yürütüldüğünü duyurdu. Mileva, bu kripto bankasının ana organizatörleri Bulgar vatandaşları olup, ana faaliyetlerini Bulgaristan'dan yürüttüklerini aktardı. Kripto bankası çok sayıda tescilli ticari şirket aracılığıyla faaliyet gösterdiğini ve bunların çoğu boş şirketler diye açıkladı. 


Operasyona farklı birimlerden 300'den fazla kişi katıldığını dile getirdi.



Mileva, son 5 yılda NEXO platformuna ciro olarak 94 milyar dolardan fazla para geçtiğini bildirdi. Platformun müşterisinin biri terör eylemlerini finanse ettiği tespit edildiği ve bu konuda kanıtlar toplandığını açıkladı. Şirketin sahibi Bulgar vatandaşları olup İngiltere, İsviçre, ABD ve iyi bilinen başka para aklama ülkelerinde kripto para ticareti yapmaktadır.

kripto para, kripto bankası, NEXO,kredi platformu

Sofya İl Savcılığının gözetiminde yürütülen soruşturma hakkında yarın daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓