REKLAM

GERB'in adayı Rosen Jelyazkov Meclis Başkanı seçildi

Rosen Jelyazkov Meclis Başkanı seçildi 
GERB partisinin adayı Rosen Jelyazkov, Değişme Devam-Demokratik Bulgaristan İttifakının ve Böyle Bir Halk Var (İTN) desteğiyle 49. Parlamentonun Meclis Başkanı seçildi.

136 oy lehte, o oy aleyhte ve 94 oy çekimserden yana kullanıldı. Vızrajdane (Yeniden Doğuş) partisinin adayı Petır Petrov oy çokluğu ile reddedildi. 

3 aylık dönüşümlü olarak GERB'in ve Değişme Devam - Demokratik Bulgaristan İttifakının meclis başkanları  görev yapacak. 


Rosen Jelyazkov 5 Nisan 1968'de Sofya'da doğdu. Sofya Üniversitesi "St. Kliment Ohridski"de hukuk okudu. Sofya'nın   Sredets ilçesinde sırasıyla hukuk danışmanı, kıdemli hukuk danışmanı, sekreter ve belediye başkan yardımcısı olarak çalıştı. 1995 yılından itibaren üç yıl medeni hukuk ve ticaret hukuku alanında avukatlık yaptı. 1998 - 1999 yıllarında Lozenets ilçesinin "Yasallık ve denetim" sorumlu belediye başkan yardımcılığı yaptı.


2003-2009 yılları arasında Sofya Belediyesinde sekreterlik yaptı. Daha sonra Boyko Borisov'un birinci hükümetinde Bakanlar Kurulu sekreteri oldu. 2011 - 2013 yılları arasında Hollanda Krallığı Maastricht'te Kamu Yönetimi Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde (EIPA) Bulgaristan Cumhuriyeti temsilcisi olarak görev yaptı.


2014 yılında Rosen Jelyazkov , idari reform ve e-devletin getirilmesi konularında Başbakan Boyko Borisov'a danışman olarak atandı. 2018 - 2021 yılları arasında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı oldu. Parlamentonun 45. 46. ve 47. dönemlerinde milletvekili seçildi. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓