REKLAM

Kemal Kılıçdaroğlu Kırcaali'de soydaşlarla iftar yemeğinde buluştu

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırcaali şehir merkezinde, Edirne ve Kırcaali belediyelerin ortaklaşa düzenledikleri iftara katıldı. 


Günübirlik Kırcaali bölgesindeki programı kapsamında , 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında Bulgar askerlerince açılan ateş sonucu öldürülen 17 aylık Türkan bebeğin kabrini ve çeşme anıtını ziyaret etti. Ardından Nalbantlar köyündeki tarihi 7 Kızlar Camisini gitti.

Mestanlı Belediyesinde Başkan İlknur Kazım ile bir araya geldi.


Kemal Kılıçdaroğlu iftarda konuştu


Kırcaali'nin konukseverliğinin kendisini duygulandırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Beraberiz, bir aradayız, gönüllerimiz beraber. Elbette ki sorunlar var ama o sorunları inşallah beraber çözeceğiz." dedi.


Kılıçdaroğlu, hak ve özgürlüğün önemli kavramlar olduğunu belirterek,

 "İnsanoğlu bütün yaşamı boyunca demokrasi mücadelesi, adalet mücadelesi vermiştir. Bundan sonraki kuşaklar da aynı mücadeleyi vereceklerdir. Adaletin olmadığı bir dünyada asla huzur olmaz, asla bereket olmaz. O nedenle insanoğlu adalete her zaman susamıştır" diye konuştu.


Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin çok iyi olmasının ve sürekli gelişmesinin en büyük arzusu olduğunu belirterek, "Komşuyuz, birlikteyiz. Asla ve asla sizleri yalnız ve bizim dışımızda tutmuyoruz." diye konuştu.




Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Bulgaristan arasında çifte vatandaşlar bulunduğunu belirterek, "Bu birlikteliğimizin güçlenmesi, kültürlerimizin ortaklaşması ve gelişmesi açısından son derece değerlidir ve önemlidir." diye konuştu. 


Türkiye'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine de değinen Kılıçdaroğlu,
 "Sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. Elbette ki çifte vatandaş olan çok sayıda sizler de varsınız. İzmir'de varsınız, Bursa'da varsınız, İstanbul'da varsınız, Kocaeli'nde varsınız. Sizler hep demokrasiyi istediniz, hep hak istediniz hep özgürlükler istediniz. Aynı şeyi talep ediyoruz. Hak istiyoruz, demokrasi istiyoruz ve adaleti istiyoruz. Bunların sağlanacağı bir ortamı hep beraber ve birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓