REKLAM

Başsavcı Geşev mektubu yırtarak istifa etmeyeceğini söyledi

Başsavcı Geşev kağıdı yırtıp yere attı 📷 Minko Çernev, BTA

Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev, Adalet Sarayı binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.


ABD'deki temaslardan sonra Sofya'ya dönmesinin ardından kendisine bugün saat 10.00 kadar istifa etmesi yönünde mektup aldığını ifade eden Geşev, kağıdı yırtarak istifa etmeyeceğini söyledi.

''Başsavcı olarak sadece ve sadece Bulgaristan için, Bulgar vatandaşları ve onların güvenliği için çalıştım. Hatalar yapmış olabilirim ve bu normal, orantısız bir şey söylemiş olabilirim. Ama korkmuyorum. Cesur muyum bilmiyorum ama her zaman doğru olduğunu düşündüğüm şeyi insanların çıkarını gözeterek yaptım '' dedi.



GERB’in Başbakan adayı Mariya Gabriel, kuracağı olası hükümetinde yer alacak Adalet Bakanının yapacağı ilk şeyin, ''yargıya olan güvenin zedelenmesi '' nedeniyle Başsavcı İvan Geşev’in görevden alınması olacağını söylemişti. 


Bu söylemlerin ardından geçen hafta, Bulgaristan'da yargı yönetiminin üst organı olan Yüksek Yargı Kurulu’ndan altı üyenin attığı imzayla Başsavcı Geşev'in görevden alınmasını talep etmişti.


''Bir ay önce Boyko Borisov adına, İsrail veya Türkiye büyükelçisi olma ve siyasi kariyer yapma teklifi aldım. Bu teklifi ciddiye almadım ama görünüşe göre her şeyin organizasyonu o zaman başlamış '' diye konuştu.



İvan Geşev'in başsavcı olarak görevden alınması için Yüksek Yargı Konseyi'nde mevut 22 üyeden en az 17  ''lehte'' oy alması gerekiyor.

Yasaya göre, Yüksek Yargı Konseyi  25 üyeden oluşuyor. Ancak parlamentoların kısa ömürlü olmaları nedeniyle, geçen yıl 3 Ekim'den bu yana görev süresi dolmalarına rağmen, meclis kontenjanından yeni üyeleri seçemediği gibi görev süreleri uzamış oldu ve oluşan istifalar nedeniyle şu anda 22 üye bulunuyor. 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓