REKLAM

Güney Afrika'nın AB'ye ihracatında Bulgaristan'ın lojistik merkeze dönüşmesi hedefleniyor



Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Güney Afrika Cumhuriyeti ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile görüşmesinde Bulgaristan ve Güney Afrika Cumhuriyeti ile işbirliğini geliştirme arzusunda olduklarını açıkladı.


''Bulgaristan, uluslararası ilişkilerde ve Afrika kıtasında kilit bir faktör olan Güney Afrika Cumhuriyeti ile işbirliğini yeniden canlandırma ve pekiştirmeye niyetinde olduğumuzu ifade etmek isterim.Dolayısıyla hem en üst düzeyde diyaloğa hem de yürütmedeki münferit kurumlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlanmaktadır'' dedi.  


GÜNEY AFRİKA DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ 20 EKONOMİSİ ARASINDA


Cyril Ramaphosa başkent Pretoria'daki konutunda  Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i ağırladı. Görüşmede ikili ortaklığın, ekonomi, ticaret, ulaşım, turizm, eğitim ve bilim alanlarında genişletilmesi olanaklarına ele alındı. 2022'de iki ülke arasındaki ticaret hacminde  %200'lük kayda değer büyüme gerçekleştiği ifade edildi . Güney Afrika Cumhuriyeti, kıtada  ekonomik olarak en gelişmiş ülkelerinden biri, Avrupa Birliği ile stratejik ortaklık anlaşması var ve dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi arasında yer alıyor.


İKİ ÜLKE ARASINDA İŞ FORUMU DÜZENLENDİ 


Cumhurbaşkanı Radev, Güney Afrika'nın AB'ye ihracatında Bulgaristan'ın lojistik merkeze dönüşmesini hedeflendiği söyledi. İki cumhurbaşkanının Pretoria'daki görüşmesi sürerken, 31 Bulgar ve 70 Güney Afrikalı şirketin katılımıyla iki ülkede gelecek vaat eden yatırım alanlarının sunulduğu bir iş forumu yapıldı ve iş dünyası temsilcileri ile bir dizi ikili görüşme gerçekleşti. Makine mühendisliği ve otomobil parçaları üretimi, tarım ve gıda üretimi, yüksek teknolojiler, ulaşım ve turizm gibi alanlarda öncelikli olarak belirlendi.


TİCARET HACMİNDE REKOR ARTIŞ

2020 yılında Bulgaristan ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ticaret 155,8 milyon dolar olurken, Bulgaristan'dan yapılan ihracat 122,9 milyon dolara ulaştı, Güney Afrika'dan yapılan ithalat ise 32,9 milyon dolar değerinde. Devlet Başkanları arasındaki görüşmede vize serbestisi yoluyla turizm alışverişinin ve işletmeler arasındaki temasların teşvik edilmesi de ele alındı. Ayrıca Bulgaristan ve Güney Afrika'nın enerji ve enerji güvenliği alanında ortaklığa ve yeşil bir ekonominin inşasına olan karşılıklı ilgisine önem verildi.



Radev, Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelen ve yakın geçmişte yükseköğrenimlerini Bulgaristan'da tamamlayan çok sayıda öğrencilerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir ortak sermayeyi temsil ettiğine dikkat çekti. Bulgaristan'ın yüksek öğrenimde işbirliği ve Bulgaristan ile Güney Afrika arasında öğrenci değişimi programını kabul etme önerisi de görüşmede ele alındı.


Cumhurbaşkanı Radev, bugün daha sonra, Özgürlük Parkı'nda Güney Afrika'da özgürlük mücadelesinde şehit olanlar anısına çelenk koyacak ve Güney Afrika halkının apartheid ayrımcılığına karşı mücadelesinde Bulgar desteğine adanmış bir serginin açılışına katılacak. .

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓