REKLAM

İş insanı Aleksey Petrov güpe gündüz Sofya'da öldürüldü



Yeraltı dünyası liderlerinden biri olarak gösterilen ve ''Oktopod " davasında Temmuz 2021'de aklanan Aleksey Petrov, güpe gündüz bugün saat 12.20 sularında Sofya'da Dragalevtsi semtinde yürüyüş yaptığı sırada öldürüldü.


Yanında bulunan bir kadın da kurşunların hedefi oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadın ameliyata alındı . 

Kamuflaj giyimli biri uzun namlulu tüfekle ateş açması sonucu Aleksey Petrov öldü.


Sofya Şehir Savcısı İliyana Kirilova olay sırasında Petrov'un yanında 3 koruması olduğunu söyledi . Korumaların ifadeleri alındı. 


  TERÖRLE MÜCADELE UZMANI, İSTİHBARATÇI VE İŞ İNSANI 


Aleksey İliev Petrov bir iş adamı, politikacı,  güvenlik ve terörle mücadele uzmanıydı. 23 Nisan 1962'de Teteven kasabasına bağlı Babintsi'de doğdu. Aslında Aleksey Petrov Pomak kökenli olup, henüz 8 yaşında komünist rejimin 1970'li yıllarda yaşadığı köye girip Asan/Hasan Ömerov olan adı Aleksey Petrov'a zorla değiştirildi. 


1981 yılında Pazarcık'taki milis ortaokulundan mezun oldu. Askeri eğitim alarak komando oldu. Dönemin istihbarat kurumu Dırjavna Sigurnost - DS tarafından yetiştirildi hatta yıllarca muhbirlik yaptı.


 90'lı yılların başına kadar 8 yıl güvenlik güçlerinde ve terörle mücadelede çalıştı. 15 Ağustos 2002'de kendisine karşı başarısız bir suikast girişimi gerçekleştirildi. 2009 yılında dönemin İçişleri Bakanı Rumen Petkov tarafından istihbarata karşı koyma ve daha sonra DANS'ın uzun vadeli gizli işbirlikçisi olduğu ilan edildi. DANS'ın  terörle mücadele alanında danışmanlığını yaptı ve 31 Ağustos 2009'da kurumdan ayrıldı. 


Sahibi olduğu onlarca şirketi yönetiyordu. Bunlardan en büyüğü sigorta şirketi Lev İns. 


29 Ekim 2015'te Sofya'nın "Krıstova vida" semtinde kendisine karşı yine başarısız bir suikast girişimi gerçekleştirildi. Aleksey Petrov, saldırının faillerine yönelik bilgiler verenler için 100 bin dolar ödül koymuştu.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓