Razgrad bölgesinden bir sürücü, polis kontrolü sırasında sunduğu sahte “ehliyetle” görevlileri şaşkına çevirdi. Belgede, ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıl, 5 ay ve 28 gün olarak belirtilmiş.
Oysa Bulgaristan’da B sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl süreyle geçerli.
Olay, 19 Ekim günü saat 11.15 civarında, Zavet (Zavut) ilçesine bağlı Brestovene (Karaağaç) köyünde meydana geldi. Polis ekiplerinin durdurduğu otomobilin sürücüsü, 50 yaşında, Zavet kasabası sakini bir erkek. Kontrol sırasında sürücü, İtalya makamları tarafından düzenlenmiş izlenimi veren bir sürücü belgesi ibraz etti. Belgede düzenlenme tarihi 27 Kasım 2023, geçerlilik süresi ise 25 Mayıs 2034 olarak belirtilmiş.
Polis ekipleri, sahte olduğu değerlendirilen ehliyete el koydu. Olayla ilgili olarak sahte belge düzenleme ve kullanma suçundan soruşturma başlatıldı.