REKLAM

İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yakalanan dört kişi insan kaçakçılığından tutuklandı

Sanıklardan dördü mahkemece tutuklandı 📷 Vladimir Şokov, BTA

İstanbul'daki bombalı saldırıya yardım ettiği gerekçesiyle Bulgaristan'da gözaltına alınan 5 şüpheliden dördü, insan kaçakçılığı suçlamasıyla mahkemece tutuklandı.


Mahkemeye sevk edilen Suriye uyruklu Amran Abdulrami (52), Bulgaristan ve Moldova vatandaşlığı bulunan Petır Topal (36) ve Moldova uyruklu iki kişi İvan Kalak(44) ile Leonid Aksakalp (43), Sofya Şehir Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti İstanbul'daki bombalı saldırısıyla ilişkili olduklarına dair delil bulunmadığına hükmetti.


Suriye uyruklu Amran Abdulrami (52), terör saldırısıyla ilişkili olduğu belirtilen ve firari Bilal Hassan ile telefondan irtibata geçtiği ve mesajlaştıkları belirtildi.


Dördü de insan kaçakçılığı suçlamalarından tutuklandı. Savcı Angel Kınev, tutuklananların yasa dışı silah ticaretiyle de faaliyet yürüttüklerini değerlendiriyor. Savcı Kınev, sanıkların suçlarının kanıtlanması için başka ülkelerden hukuksal yardım talep edildiğini bildirdi.


Gözaltına alınan beşinci kişi Arap kökenli Manal Abdazis, sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanıyor.


FİRARİ BİLAL HASSAN BULGARİSTAN'A MI KAÇTI?


Ayrıca, dava dosyasında tutukluların defalarca kaçak göçmenleri Türkiye'den Bulgaristan'a ve oradan da Sırbistan sınırına açılan Kalotina kapısına kadar götürdüklerine dair veriler var. Kanıtlara göre, mültecileri minibüslerde bulunan saklı bölmelerde gizleyerek taşıdıkları belirtildi. 


Terör saldırısıyla doğrudan bağlantılı olmakla suçlanan firari Bilal Hassan'ın, 13 Kasım'da yine minibüslerin gizli bölmelerinde saklanarak İstanbul'dan Edirne'ye geçtiği dava dosyasında yer alıyor.  BTA'nın haberine göre, Bilal Hassan'ın 13 Kasım'da aynı minibüste bulunan bir kadınla tartıştığı için Mahail adında Bulgar plakalı bir cip aracın sürücüsü tarafından nakledildi. Oradan da Bulgaristan'a gitmek üzere yola çıktığı tahmin ediliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓