REKLAM

Bulgaristan, Türkiye'deki deprem bölgesine iki uçakla arama-kurtarma makinaları ve ekipleri ile çadır gönderdi

Bulgaristan ayrıca yardım konvoyu göndermeye hazırlanıyor Fotoğraflar: BNT

Bulgaristan,  merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye  iki adet Spartan uçakla 58 kişilik arama-kurtarma ekibi, 20 özel donanımlı makineler, 5 arama köpeği, çadır ve battaniye gönderdi.


Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı koordinasyonunda 2 adet Spartan uçak  Vrajdebna Hava Üssü'nden Adana Havalimanına doğru yola çıktı.

Sofya Büyükşehir Belediyesi Doğal Afetler biriminden 15 kişiden oluşan ekip ile termal kameralar, titreşim kamerası ve dron dahil olmak üzere özel arama ve kurtarma ekipmanı gönderdi. 


 Bulgaristan Kızılhaç Örgütü’nden ekipler, şişme yataklar, yastıklar, bin adet battaniye, ve bin adet nevresim takımı, havlu ve elbise göndermeye hazırlanıyor.


CUMHURBAŞKANI RADEV'DEN BAŞSALIĞI MESAJI



Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı  iletti. Vefat edenlere rahmet,yaralılara acil şifalar diledi  Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ü telefonla arayarak destek sunmaya hazır olduklarını açıkladı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 912 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 385  kişinin yaralandığını bildirdi.


Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 20 bina yıkıldı 📷 Fırat Özdemir, AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓